Voetbal 3de Provinciale D Eendracht Winnik B

Johan De Nutte vecht met Eendracht Winnik B tegen de bierkaai: “Schakelden dit seizoen al 42 spelers in”

Het was een komen gaan bij de ploeg van coach Johan De Nutte: “Met de ploeg uit de voorbereiding haalden we de linkerkolom, maar daar kon ik nooit over beschikken.”© Gregory Van Gansen

Denderwindeke -

Ninovieter Johan De Nutte (54) telt met Eendracht Winnik B intussen vier punten achterstand op de veertiende plaats van SK Erembodegem en al zeven op FC Kerksken-Haaltert en SK Herdersem. Bovendien degradeert Winnik B sowieso wanneer de A-ploeg uit tweede provinciale tuimelt, wat ondanks een trainerswissel stilaan onvermijdelijk wordt.

Wim Redant

Na de 3-0-pandoering op Kerksken-Haaltert moet Winnik B de bakens proberen verzetten in de derby tegen VK Nederhasselt. Coach Johan De Nutte staat voor een zware taak, maar weigert om de handdoek te gooien. “Elke week is het puzzelen. Bij de A-ploeg worden we al een heel seizoen geconfronteerd met een resem blessures, zodat al een pak spelers van de B-ploeg doorschoven. Soms staan noodgedwongen zes nieuwe spelers aan de aftrap in vergelijking met de week voordien. Ondanks onze lage klassering durf ik benadrukken dat we goed werken bij de B-ploeg met spelers die over een goede technische bagage beschikken. In derde provinciale moet je evenwel kunnen bonken en onze jonge garde ontbreekt het wat aan fysieke kracht. Tegen Herzele-Ressegem hadden we het dan ook moeilijk. Hun spelers draaien al tien jaar lang mee in derde terwijl bij ons vier jonkies debuteerden bij de senioren met Bo De Lange, Conan Van Der Velde, Lander Baeyens en Yannice Yema-Lotanga. Er zit zeker muziek in die spelers, maar voor 17- en 18-jarigen valt het niet altijd mee om zich te meten met de gevestigde waarden die de kneepjes van het vak kennen.”

“We moeten nu alles uit de kast halen om ons sportief te redden We moeten toeslaan in de wedstrijden die binnen ons bereik liggen. We hebben ons lot uiteraard niet helemaal in eigen handen omdat dat verbonden is met de A-ploeg, die eveneens in degradatiegevaar verkeert. Met de B-ploeg vestigden we intussen alvast een record dat niet snel meer verbroken zal worden. We schakelden intussen al 42 spelers in. Toch klaag ik daar niet over, want het wijst op de rijkdom van de jeugd met een brede jeugdwerking. Met de ploeg uit de voorbereiding haalden we de linkerkolom, maar daar kon ik nooit over beschikken.”

Gebrek aan vrijwilligers

De Nutte werkt al 37 jaar bij Delhaize in Ninove en is ook een trouwe club. “Ik diende Winnik als speler en nu ook als trainer. In de kantine zie ik nog steeds dezelfde mensen. Het wegvallen van gewezen secretaris Armand Heymans was wel een harde noot om kraken. Een gebrek aan vrijwilligers en jeugdtrainers zorgde ervoor dat intussen een stop werd ingezet. Met Philippe Kosynski en Yves De Smet namen intussen twee ex-spelers het sportieve beleid in handen.”

Aangeboden door onze partners