Brandweer Vlaamse Ardennen zoekt 48 vrijwillige pompiers

Brandweerzone Vlaamse Ardennen wil verschillende posten versterken.© pdv

Oudenaarde -

Brandweerzone Vlaamse Ardennen (BVLAR) organiseert een aanwervingsronde om de rangen in de verschillende posten te versterken. In totaal worden 48 vrijwillige brandweerlui gezocht.

Paul Darragas

De zone bundelt acht brandweerposten in het zuiden van Oost-Vlaanderen. In zeven van deze posten worden vrijwillige brandweerlieden gezocht: Brakel (8), Herzele (1), Kluisbergen (4), Kruisem (2), Ronse (8), Sint-Lievens-Houtem (6) en Zottegem (19).

“Het leven van een vrijwillige brandweerman- of vrouw is gevarieerd en zit vol verrassingen”, zegt luitenant Jonathan Jouret. “De brandweer biedt, naast interventies, een zeer divers aanbod aan opleidingen, werkgroepen en specialisaties aan waarin iedereen wel zijn of haar gading kan vinden. Die opgedane kennis kan ook gebruikt worden bij de hoofdwerkgever. Voor iedere prestatie wordt een vergoeding voorzien. Onze brandweerzone zoekt vooral geëngageerde en enthousiaste medewerkers die zich voor lange tijd willen inzetten voor de burger en houden van avontuur, warmte en voortdurend willen bijleren. De kameraadschap tussen de collega’s en waardering van de bevolking krijg je alvast terug voor jouw betoonde inzet.”

Geïnteresseerden kunnen inschrijven via jobs@bvlar.be.

Aangeboden door onze partners