Voetbal 1ste provinciale SV Zottegem

SV Zottegem moet dringend uitreputatie opkrikken om eindronde te halen: “Tegen Grembergen het vertrouwen opkrikken”

Coach Koen Vanden Houten wil de kans niet laten liggen om de eindronde te spelen met SV Zottegem: “We mogen onze trouwe achterban niet bedriegen en moeten vol voor de eindronde gaan.”© Geert De Rycke

SV Zottegem staat synoniem met ambitie en dat moet het nu waarmaken. In de heenronde verloor het voor eigen volk slechts twee keer. FC Kleit en KSK Grembergen wonnen er met 0-1. Buitenshuis loopt de ploeg van voorzitter Didier De Baere op flanellen benen. Het won op SKN Sint-Niklaas, maar dat doet iedereen, en ook op Svelta Melsele. Het verschil tussen de thuis- en uitreputatie van de ploeg is te groot.

Freddy De Geest

Zottegem ruikt de eindronde, maar er is wel nog werk aan de winkel vooraleer men de nacompetitie kan aansnijden. “Van de heenwedstrijd tegen Grembergen herinner ik me nog dat ze de punten niet kwamen stelen”, zegt coach Koen Vanden Houten. “Eens ze op voorsprong stonden, zakten ze diep terug. Wij vonden geen oplossingen om het blok te ontregelen. We moeten in Grembergen vermijden dat we op achterstand komen. Waarom het thuis wel en op verplaatsing niet lukt, is een vraag die we al vaak voorgeschoteld kregen, maar we hebben er geen verklaring voor. Soms zaten de omstandigheden tegen, maar daar wil ik me niet achter verstoppen. Eens moet het tij keren. Wat mij betreft, mag dat zondag in Grembergen al het geval zijn. Een overwinning zou de beste publiciteit zijn voor de komst van leider KVV Sint-Denijs Sport. In het slot van de competitie zakt ook KSK Beveren nog naar Erwetegem af. Dat zijn leuke affiches. Met de steun van de supporters moeten we het de toppers lastig kunnen maken. ”

Kwaliteitsinjectie

Op Grembergen moet Zottegem het doen zonder de geschorste Brecht Sprangers. “Grembergen strijdt voor het behoud, wij voor een stek bij de eerste vijf. Wanneer de kans zich aandient om een eindronde te spelen, moet je die met beide handen grijpen. We mogen onze trouwe achterban niet bedriegen en moeten vol voor de eindronde gaan. De nacompetitie is een loterij. Promoveren? Als het kan laten we het niet liggen, maar daar zijn we nu echt nog niet mee bezig. Eendracht Elene-Grotenberge, Eendracht Aalter en KVE Drongen promoveerden, maar hebben het moeilijk. Zijn wij er klaar voor? We spelen nog altijd met de ploeg van tweede provinciale. Volgend seizoen komt er kwaliteitsinjectie bij, maar dan nog weet je niet of het volstaat om te overleven in het nationaal voetbal.”

“We bekijken het van speeldag tot speeldag. Na de wedstrijd in Grembergen kan het zijn dat we warm of koud blazen. We stappen in Grembergen met de juiste wedstrijdmentaliteit op het veld. Grembergen moet uit zijn kot komen om de punten te pakken. Met een puntendeling schieten zij niets op. Verlaten ze hun egelstelling dan krijgen wij meer ruimte om ons normale spel te spelen. In deze wedstrijd willen we het vertrouwen opkrikken. Voor veel volk spelen tegen Sint-Denijs Sport is het doel.”

Aangeboden door onze partners