Onthoud het codewoord groen: dit is uw weekend in Lochristi

Barbara, Thomas, Basil en de peetvader van de biotuin,Alex, verwachten u morgen bij Rawijs© ghl

Lochristi -

Bij ons weten zijn er geen afspraken gemaakt, maar nagenoeg alles wat u in het weekend in Lochristi kan doen, heeft te maken met codewoord groen. Weet dat kiezen verliezen is, en kijk welke kant u straks uitgaat.

1. Kijk naar de toekomstige groene longWaarom ze met hoofdletters staat? Geen idee. Maar Lochristi realiseert binnenkort een groene long rond de Sint-Niklaaskerk. Nu al benieuwd hoe u over enkele jaren zal kunnen verdwalen in het centrum van de gemeente? Morgen zaterdag om 11 uur en om 15 uur krijgt u inzicht in de plannen, in de Sint-Niklaaskerk. Die ligt net in het midden van dat groengebied.

2. Kijk hoe groenten groeien

Biotuinen, pluk- of zelfoogsttuinen. Alex Floré wiedde al in Rawijs toen het begrip nog ingang moest vinden. Wanneer u zelf uw boontjes nog niet gaat doppen in de Koning-Albertlaan in Lochristi, dan is het zaterdag het moment om eens te gaan kijken hoe u bij de zelfoogstclub kan aansluiten. Tussen 14 uur en 17 uur bent u welkom bij Alex en de andere boeren uit de coöperatieve, een voor een sympathieke en gedreven telers.

3. Kijk naar afval tussen het groen

Zelf de handen uit de mouwen steken? Het kan morgen bij de Landelijke Gilde van Zaffelare, want zij gaan op zoek - en moeilijk zal het niet zijn - naar zwerfvuil in het centrum van de deelgemeente. Rond 16 uur tonen ze de buit aan de sporthal, en nadien genieten ze van een drankje. Na de gedane arbeid, die begint rond 14 uur op dezelfde plaats.

Ok, we hebben ook nog een paar anderskleurige weekendtips:

4. Open dag bij Ju Jitsu School Damoi Kwaï

Toch in Zaffelare morgen? Dan kan u tussen 9 uur en 11 uur een kijkje gaan nemen in alweer de Sporthal. Er is familie- en open dag binnen de Ju Jitsu School Damoi Kwaï, rond het thema ‘zelfverdediging.’ Beter voorkomen dan genezen, wanneer u in een onprettige omgeving terechtkomt waar u ongeschonden wil uitkomen.

5. Zingen op zondag in Café Chantant

Het Davidsfonds toont zich alweer ondernemend met een zangstonde in de Reinaertbibliotheek. Zondag om 10.30 uur komt Zaflo & Co, met Willem De Sutter, Veerle Hermans en Jan Boone ons aansteken om bekende succesnummers (twee synoniemen dachten wij) mee te zingen. Ambiance verzekerd, zeker met het aperitiefje dat volgt. Afspraak met gesmeerde stembanden om 10.30 uur. Een seintje vooraf is gewenst naar janboone@telenet.be

 Geert Herman

Aangeboden door onze partners