120 extra gratis parkeerplaatsen op de citadel: “Ook beschikbaar bij evenementen”

Diest voorziet 120 gratis parkeerplaatsen extra aan de Citadel.© ROBtv

Diest -

Het stadsbestuur van Diest stelt op de citadel 120 bijkomende gratis parkeerplaatsen ter beschikking, normaal van maandag tot vrijdag, maar ook al nu zondag 19 maart voor Ladies City Deluxe.

Luc Weyens

Op de citadel zijn al 175 gratis plaatsen beschikbaar. Dat terrein is de klok rond toegankelijk. Op piekdagen loopt het al goed vol. “Bovenop die 175 plaatsen komen er nu 120 bij. Ze bevinden zich dus ook op wandelafstand van het centrum,” vertelt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). De bijkomende plaatsen bevinden zich dus wel in de aparte zone achter de groene poort op de citadel. Deze plaatsen zijn dus niet 24/7 beschikbaar. “Deze zone is normaal open van maandag tot zaterdag van 8 tot 20 uur. Om 20 uur gaat de groene poort dicht.”

Soepel interpreteren

Toch gaat de stad die uurregeling soepel interpreteren. Op zondag 19 maart vindt de negende editie van Ladies CityDeluxe plaats in het centrum. Dat evenement lokt heel wat bezoekers naar Diest. Bovendien gaat zondag ook De Smaakhal in de Hallezaal open. De groene poort opent dan uitzonderlijk ook op zondag voor bezoekers en inwoners die wat langer van het stadscentrum en haar restaurants wil genieten, tot 22 uur.

Maar ook bij andere grotere events, denk maar aan Diest Carnaval op zondag 26 maart, Supermercado in juni en Re:lict in september, past de stad de openingsuren aan voor de parkeerplaatsen op de citadel binnen de groene poort. Inwoners die door events in het centrum hun auto moeten verplaatsen, kunnen dan ook op de citadel terecht.

Aangeboden door onze partners