Vuren gaan aan voor allereerste Belgisch Barbecue Weekend in De Schorre

Het team van The Antwerp Smokers verwelkomt alle liefhebbers op de eerste editie van het Belgisch Barbecue Weekend.© rr

Boom, Niel -

Kriebelt het bij jou ook al om die barbecue weer te kunnen aansteken? In De Schorre in Boom kan je dit weekend alvast wat ideeën opdoen tijdens de allereerste editie van het Belgisch Barbecue Weekend. Er zijn wedstrijden met proeverijen, foodtrucks en stands met de nieuwste trends in barbecueland.

Voor de organisatie tekenen The Antwerp Smokers, een team van grillmasters die sinds vorig jaar deelnemen aan competities en in hun eerste seizoen al meteen brons en zilver wisten te veroveren in het Belgisch kampioenschap. Hun passie willen ze graag met iedereen delen en daarom zetten ze een eerste editie van het Belgisch Barbecue Weekend op. Om en rond het Vlinderplein in provinciaal domein De Schorre is er van alles te beleven.

Het gebeuren speelt zich af rond het Vlinderplein in De Schorre.© rr

“Een heleboel toonaangevende merken in de barbecuewereld zijn vertegenwoordigd en er worden tal van demonstraties gegeven”, vertelt Filip Van Eeckhout van The Barbecue Barn in Niel, die deel uitmaakt van The Antwerp Smokers.

“Er worden ook twee competities georganiseerd, waarbij de bezoekers kunnen proeven en oordelen. Zowel op zaterdag als zondag vindt een KCBS- wedstrijd plaats die zich richt op slow cooking. De teams meten zich met elkaar in de categorieën kip, ribben, varkensschouder en brisket. Om 12u moeten ze hun eerste gerecht voorschotelen. Op zaterdag is er ook een wedstrijd van SCA waarbij het erom draait de beste steaks te grillen”, verduidelijkt Van Eeckhout.

“Je kan er een leuke familie-uitstap van maken want met activiteiten voor jong en oud en kinderanimatie zorgen we dat ook de jongsten zich niet hoeven te vervelen.”

Het Belgisch Barbecue Weekend is gratis toegankelijk op zaterdag 18 maart van 10 tot 21u en op zondag 19 maart van 10 tot 20u.

Alle info: www.belgischbarbecueweekend.be.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners