Boerke heef nu ook zijn eigen bierke: “Binnenkort staat het zelfs in China op de kaart”

Pieter De Poortere, bedenker van Boerke

Gent -

Boerke, de stripfiguur bedacht door Gentenaar Pieter De Poortere, heeft nu ook een eigen bier: Dickie Beer. “Zelfs in China willen ze het nu al serveren.”

Sander Luyten

Wat ooit begon met een stripreeks is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een universum. Boerke heeft ondertussen tentoonstellingen, een animatiereeks en sinds vrijdag ook een bier. Dickie Beer, genoemd naar de internationale naam van Boerke, is een zurig bier. Een sour IPA voor de kenners.

“Het heeft een alcoholgehalte van 5,5 procent en neigt wat naar natuurwijn. Ideaal voor in de zomer tijdens een barbecue. Het drinkt zeer gemakkelijk weg”, zegt Peter Rogiers van De Hofleveranciers, het bedrijf dat het Boerke-universum uitbouwt.

Het recept is bedacht door DOK Brewing Company, aan DOK Noord, en er is meteen 2.000 liter aan blikken geproduceerd. Die blijven niet noodzakelijk allemaal in Gent. “De uitgever van Boerke in China is bezig met een stripmuseum en wil in de brasserie dat bier serveren, net als in een café in Beijing. Het wordt ook het festivalbier van stripfestivals in Engeland en Frankrijk”, zegt Rogiers.

Het bier is voorlopig niet te koop in de grote supermarkten, maar wel bij Dok Brewing Company en enkele bierspeciaalzaken, zoals De Hopduvel in Gent.

INFO: www.dickiecomics.com

Aangeboden door onze partners