Politie vindt ‘halve apotheek’ bij Gentse drugsdealer: “Ethisch dealen? Dat bestaat niet”

© BELGA

GENT -

De rechtbank van Gent boog zich vrijdag over een atypische drugszaak. Een man (40) stond er terecht voor de verhandeling van drugs, maar deed dat onder bepaalde voorwaarden. Hij verkocht slechts twee keer per week en niet aan verslaafden of aan jonge mensen.

Laura Moens

Het Openbaar Ministerie noemde zijn praktijk ethisch dealen. “Maar ethisch dealen bestaat niet. Dealen is altijd schadelijk”, ging de procureur verder. De politie had informatie dat de man drugs verhandelde en trof tijdens een huiszoeking “een halve apotheek” aan. Er werd xtc, ketamine, mefedrone, cocaïne en meer dan 10.000 euro cash aangetroffen.

De man werd opgepakt en werkte meteen goed mee aan het onderzoek. Uit onderzoek bleek dat hij zelf niet met een drugsproblematiek kampte. Hij kwam voor het eerst met drugs in aanraking toen hij 36 jaar was, via zijn toenmalige vriendin. “En hij is steeds verder in dat milieu gerold”, zei zijn advocaat.

“Het dossier is heel atypisch omdat meneer zo eerlijk is”, zei de procureur. De man heeft de feiten nooit ontkend en doet er intussen alles aan om zijn leven op de rails te houden. Hij riskeert een geldboete en een werkstraf. Als hij de werkstraf niet correct uitvoert, hangt hem een celstraf van drie jaar boven het hoofd.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt