Gaat je kind voor het eerst naar school in Gent of Merelbeke? Dan heb je nog enkele dagen om je aan te melden

Veel Gentse basisscholen hebben minder plaatsen dan er gegadigden zijn.© fvv

Gent -

Start je zoon of dochter volgend schooljaar op een kleuter- of lagere school in Gent of Merelbeke? Dan heb je nog tot en met dinsdag om je online aan te melden en de scholen van je voorkeur door te geven.

Max Dedulle

Veel Gentse lagere scholen hebben minder plaatsen dan er instappers zijn. Vroeger werd er al eens gekampeerd voor de poort van populaire scholen, maar tegenwoordig bestaat er een online aanmeldsysteem.

Ouders kunnen daar vooraf laten weten in welke school of scholen ze hun kind willen inschrijven. Dat kan nog tot en met dinsdag 21 maart, 12 uur ’s middags. De dagen daarna worden de vrije plaatsen verdeeld.

Daarbij wordt gestreefd naar een verdeling van kansrijke en kansarme kinderen. Instappertjes die al een broer of zus op de school hebben, krijgen voorrang. Ook wie dicht bij de school woont, heeft een streepje voor.

Voor de volledigheid: het tijdstip van aanmelden heeft geen invloed op de verdeling van de vrije plaatsen. Als je de scholen van je voorkeur nog moet doorgeven, maak je dus niet minder kans dan de ‘vroege vogels’. Voor starters in het secundair onderwijs begint het aanmelden pas op 27 maart

Aanmelden kan op https://meldjeaanbasis.stad.gent, waar je ook meer info vindt.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt