Vermiste Simone (80) na drie dagen levend teruggevonden op militair domein

Houthalen-Helchteren/Genk -

Op het militair domein in Helchteren is zaterdag de vermiste Simone Mariën (80) gevonden door militairen. De vrouw met dementie was vermist sinds donderdag.

Mireille Maes/Chris Nelis/Geert Houben/Phillip Pergens

Pieter Strauven van Parket Limburg bevestigt dat de aangetroffen vrouw wel degelijk Simone Marien is. “Ze is gezond en wel. Brandweermannen hebben haar op het militair domein aangetroffen.” Vrijwilligers van de hulpverleningszone Oost-Limburg waren zagen de vrouw toevallig bij een oefening.

LEES OOK. Opluchting is groot bij Koen, de zoon van teruggevonden Simone (80): “We hielden rekening met slechtste scenario”

Volgens de eerste berichten was ze nog niet onderkoeld of ondervoed. De vrouw is nu ter controle in het ziekenhuis. Simones zoon Wim Neyens was heel blij met het nieuws. Hij werd gebeld op het moment dat hij een lijnzoekactie aan het doen was in de Meeuwerstraat in Zwartberg.

Simone Mariën was al sinds donderdagavond vermist nadat ze haar woning in de Perelaarstaat in Houthalen-Oost met de fiets verliet. Dag drie van de zoektocht werd er opnieuw massaal gezocht naar de vrouw.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten