Thomas De Gendt moet met Ronde van Catalonië passen voor zijn lievelingskoers: “Erg verdrietig”

© AFP

Thomas De Gendt zal maandag niet van start gaan in de Ronde van Catalonië. Dat heeft de renner van Lotto Dstny zaterdag op sociale media gemeld. De Gendt heeft nog te veel last van de gevolgen van een val in Parijs-Nice.

Jeroen De PauwBron: BELGA

“Bijna tijd voor mijn favoriete koers van het jaar met de Ronde van Catalonië”, klinkt het bij de 36-jarige De Gendt. “Maar helaas kan ik niet aan de start verschijnen door complicaties na val in Parijs-Nice. Ik ben erg verdrietig dat ik een voor mij zeer succesvolle koers moet missen.”

Voor De Gendt was de valpartij schrikken. Hij kwam al enkele jaren niet ten val, maar in Parijs-Nice trof het lot ook hem. Hij moest toen uit de koers stappen en is daarvan nu nog niet voldoende hersteld. “Mijn ploeg zal later met een update hierover komen”, zegt hij ook nog.

Jonge ploeg

Dat deed Lotto Dstny dan ook. De ploeg bevestigde het forfait van De Gendt. “Dit vanwege de gevolgen van zijn valpartij in Parijs-Nice, waar hij een kneuzing aan zijn kuit en hand opliep”, luidt het. “Goede genezing, Thomas!”

Lotto Dstny start maandag met Milan Menten, Sylvain Moniquet, Lennert Van Eetvelt, Maxim Van Gils, de Deen Andreas Kron, Duitser Rüdiger Selig en Argentijn Eduardo Sepulveda.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Gendt won in het verleden vijf ritten in de Ronde van Catalonië. De renner veroorzaakte vorige week een tuimelperte in Parijs-Nice en haalde zelf het einde van rit zeven niet.

Aangeboden door onze partners