Skaters vinden nieuwe uitdagingen op sportpark in Niel: “Een heel creatief parcours”

Deze jongeren waren er als eersten bij om het park uit te testen: Neeka, Jens, Jarno en Indy.© bar

Niel -

Tot groot jolijt van skaters, steppers en BMX’ers is zaterdag in het Nielse sportpark in de Landbouwstraat een nieuw skatepark officieel geopend. “Het is een heel creatief parcours”, zegt Eres Otte, hoofdmonitor van de Stoke Board Academy.

Het plechtige openingsmoment met het college en de jongeren.© bar

“Eindelijk”, glunderde ook schepen van Jeugd Ellen Brits (Open Vld). “De realisatie stond normaal vorige zomer al gepland, maar de werken liepen onder meer door materiaallevering vertraging op. “Vandaag kunnen we met veel trots deze nieuwe infrastructuur openen. De jongeren konden amper wachten, want nog voor de officiële opening waren ze het parcours al aan het verkennen. Ik zag al zowel jonge kinderen als oudere jongeren en hoe die jonge kinderen leren van de tieners en die tieners van elkaar. Dat is heel fijn om vast te stellen hoe ze hier samenkomen.”

Het skatepark werd ingeplant op de plaats van het voetbalterrein.© bar

Het skatepark werd gerealiseerd op het oude voetbalterrein naast de sporthal. De zone is zo’n 275 vierkante meter groot en telt onder meer twee quarterpipes, een vulcano met rainbow rail, een hip & flatbar, een hubba/bump to ledge en een slappy. Skaters, steppers en BMX’ers van alle leeftijden en niveaus kunnen er zo hun hartje ophalen. Tijdens de opening toonden enkele jongeren van de Stoke Board Academy en lokaal skatetalent hun kunnen.

“Ik vind het een heel creatief parcours met obstakels die je op een ander skatepark niet ziet”, looft Eres Otte. “De spin bijvoorbeeld is heel creatief en ook die rainbow rail is leuk. Aan de zijkanten zou er nog een extra betonstrook mogen komen om ‘uit te rijden’ en dingen uit te proberen.”

Neeka, Jens, Jarno en Indy keuren het nieuwe skatepark goed.© bar

Ook Neeka (14) en Indy (11) uit Niel en Jens (12) en Jarno (14) uit Boom zijn opgetogen met een nieuw skatepark in hun buurt. “Het skatepark heeft een heel andere lay out met toffe dingen om te doen. Nu moeten we niet meer helemaal naar Hemiksem of dat van Boom dat eigenlijk toe is aan een upgrade.”

“Dit is een volgende stap in de globale herinrichting van het sportpark”, zegt schepen van Sport Steven Mattheus (Open Vld). “In de toekomst komen er ook nog een basketbalveldje en enkele outdoor tafeltennistafels bij.

Aangeboden door onze partners