Noord-Korea zegt dat 800.000 jongeren vrijwillig bij leger zijn gegaan om tegen “Amerikaanse imperialisten” te strijden

© AP

Ruim 800.000 Noord-Koreaanse jongeren zijn volgens het officiële Noord-Koreaanse persbureau vrijwillig in dienst gegaan bij het leger van hun land om tegen “de Amerikaanse imperialisten” te strijden.

gjsBron: BELGA

Alleen al vrijdag hebben “meer dan 800.000” jongeren “over het hele land zich vrijwillig aangemeld om zich bij het leger van het Koreaanse volk aan te sluiten”, schrijft het persbureau KCNA. Deze jongeren zijn vastbesloten “de geobsedeerden van de oorlog onverbiddelijk te vernietigen” en zijn bij het leger gegaan “om het land te verdedigen”, voegt KCNA eraan toe. 

De officiële krant Rodong Sinmun verspreidde beelden van lange rijen van wachtende jongeren aan iets wat een bouwwerf leek te zijn.

Volgens KCNA zijn honderdduizenden mensen in dienst gegaan als reactie op Amerikaanse militaire oefeningen die volgens het persbureau een poging zijn om “een nucleaire oorlog uit te lokken”. Seoel en Washington houden momenteel hun grootste gezamenlijke legeroefeningen in vijf jaar. Deze oefeningen “naderen op onvergeeflijke wijze een rode lijn”, aldus het officiële persbureau.

Aangeboden door onze partners