Hilariteit door verwelkomingsbord van Vlaams-Brabant: “Oprecht vervelend”

Het fameuze bord heet iedereen welkom in ‘Vlaamse-Brabant’.© IF

Grimbergen -

Wie vanuit Brussel Grimbergen binnenrijdt, wordt op de Sint-Annalaan welkom geheten in de provincie ‘Vlaamse-Brabant’. De schrijffout op het bord veroorzaakt de nodige hilariteit op sociale media. Ook de hoofdletter ‘U’ is eerder archaïsch taalgebruik.

Burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing) draagt zoals bekend het Nederlandstalige karakter van zijn gemeente Grimbergen hoog in het vaandel. “Dat is een fout, natuurlijk, en we gaan dit doorgeven”, reageert hij. “Bij de belettering is duidelijk iets fout gegaan, waarschijnlijk door iemand van een firma die anderstalig is. Het is gewoon een lapsus. Stom, maar er zijn ergere dingen. Dit wordt wel in orde gezet.”

Niet professioneel

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer erkennen ze de fout. “We hebben zelf al heel lang geen eigen mensen meer in dienst hiervoor. Het is een aannemer die voor ons die borden plaatst”, legt woordvoerder Anton De Coster uit. “Dat neemt niet weg dat we dit oprecht vervelend vinden. Dit komt niet professioneel over. We gaan dit zo snel mogelijk laten verwijderen en aanpassen door de firma die dat bord daar gezet heeft.”

Het is niet de eerste uitschuiver van de beletteraars in Grimbergen. In 2018 dook op een plaatsnaambord ‘Stormbeek-Bever’ op in plaats van Strombeek-Bever. 

Dimitri Berlanger

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten