Zin in Chinees? Deze 5 adresjes in Gent worden getipt door Chinakenners

© IF

Gent -

Zin in een Chinese hot pot of een dampende kom noedelsoep? Of ga je liever zelf aan de slag met Kantonese kruiden? Wij vroegen naar de vijf favoriete Chinese adresjes in Gent van Katrien Coupez, sinoloog en organisator van het Made in China Festival, dat nog de hele maand loopt.

Fien Lakiere

Film, poëzie, graphic novels, literatuur ... Chinese kunst is meer dan porseleinen vazen en kalligrafie. Dat wil het festival Made in China, dat de hele maand lang neerstrijkt in Gent, bewijzen. Om de Chinese ervaring helemaal compleet te maken, kan je voor of na een voorstelling op restaurant in deze vijf zaken.

Destiny Asian Food

Een restaurant in de Bennesteeg waar je zowel ’s middags als ’s avonds terechtkunt voor de keuken uit Sichuan, ramen noedels en Mandarijns. “Dankzij de hoge kwaliteitsproducten, aromatische kruiden en specerijen nemen wij u mee naar de China-Sichuan regio, vanwaar wij afkomstig zijn.”

Info: www.destinygent.be

© Destiny Asian Food

Jinjiang

Op de Korenlei, vlak naast de Sint-Michielsbrug, vind je restaurant Jinjiang. Het team serveert er de keuken uit Shanghai. Je kunt er onder andere kennismaken met hot pot, een traditionele Chinese fondue, waarbij je zelf aan tafel de ingrediënten kookt in een hete bouillon. Bij mooi weer zit je buiten op het terras met een prachtig zicht op Gent.

Info: Restaurant Jinjiang

© Restaurant Jinjiang

Golden Ring

Nog een authentiek Chinees restaurant is Golden Ring in de Kortrijksesteenweg, ter hoogte van de Willem van Nassaustraat. De keuken is voornamelijk Kantonees en Sichuan. Elke dag open, behalve op zondag. Je kunt er ook afhalen.

Info: Golden Ring

© Golden Ring

Yaki Noodle Bar

De Yaki Noodle Bar is - niet geheel verrassend - vooral gekend voor het uitgebreid aanbod aan verschillende noedelsoepen. Je kiest er onder andere uit garnalen, rundvlees, zeevruchten, vis of eend. Daarnaast wordt er ook nasi, bami, pad thai en wok geserveerd. Ofwel eet je ter plekke in de Vlaanderenstraat, of je haalt af of laat leveren.

Info: Yaki Noodle Bar

© Yaki Noodle Bar

Dun Huang

Al tien jaar kan je bij Yuan en Raymond van Dun Huang in de Kortrijksesteenweg terecht voor alles van de Aziatische keuken. Naast Chinese producten vind je er ook Japans, Koreaans en Thais. Niet alleen voeding en ingrediënten zoals kruiden en sauzen, maar ook chopsticks en andere benodigdheden. De winkel is vernoemd naar de Chinese stad Dunhuang, ooit een belangrijk knooppunt op de Aziatische zijderoute.

Info: www.dunhuang.be

© Dun Huang

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt