Russische ex-president Medvedev roept Amerikanen op in opstand te komen voor Trump: “Herover uw land, ten strijde”

De vroegere Russische president Dmitri Medvedev heeft de Amerikanen tot een opstand opgeroepen wegens de mogelijke arrestatie van de Amerikaanse ex-president Donald Trump. “Herover uw land, Amerikanen! Ten strijde!”, schreef Medvedev zaterdag op zijn Telegram-account. Of de 57-jarige politicus het meende, bleef onduidelijk.

gjsBron: BELGA

Trump had eerder zaterdag zijn aanhangers tot protesten opgeroepen omdat hij beweert dat hij over drie dagen opgepakt zou worden. “Neem ons land terug”, schreef hij. Tegen de 76-jarige ex-president loopt een gerechtelijk onderzoek in verband met zwijggeld dat aan pornoactrice Stormy Daniels zou zijn betaald en dat nergens in zijn boekhouding terug te vinden is. Trump ontkent de beschuldigingen.

LEES OOK. Donald Trump beweert dat hij dinsdag wordt opgepakt en roept op tot protest: “Neem ons land terug”

“De kl**tzakken in Europa wilden iemand anders arresteren, en op 21 maart gaan ze het dan maar in Amerika doen. Neem jullie land terug, Amerikanen”, schreef Medvedev op Telegram. “Ten strijde. Vernietig de tirannie van Washington. Stuur een corrupte groep varkensdoders - de vader en zoon van de Bidens - naar de stinkende vuilnisbak van de geschiedenis.”

Medvedev viel de jongste maanden al meermaals op met uiterst scherpe en ook wel bizar aandoende uitvallen naar het Westen. Waarnemers vermoeden dat de ooit als liberaal geldende politicus zich het imago van hardliner wil aanmeten voor een mogelijke opvolging van Vladimir Poetin.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten