Zwaar ongeval met minibus in Antwerpen: bestuurder overleden, andere 16 inzittenden gewond

In Antwerpen is zondagochtend een zwaar ongeval gebeurd met een minibus. Het voertuig had eerst een lichte aanrijding met een auto en probeerde dan weg te rijden, maar botste uiteindelijk tegen een paal. De 67-jarige bestuurder kwam om, de zestien andere inzittenden raakten gewond.

Joris BorremansBron: BELGA

Het ongeval gebeurde rond 4.30 uur op de Kolonel Silvertopstraat aan het kruispunt met de Generaal Armstrongweg en de Sint-Bernardsesteenweg. De minibus met Britse joden aan boord kende eerst een lichte aanrijding met een personenwagen. Toen de bestuurder van die auto achter de bus aanreed, ging de minibus er met hoge snelheid vandoor. De chauffeur van de bus verloor daarop de controle over het stuur en botste tegen een paal, waarna de bus op zijn zij belandde.

De bestuurder van de minibus overleefde het ongeval niet. De zestien andere inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. Een 15-jarige raakte zwaargewond en verkeerde in levensgevaar, de rest liep lichte verwondingen op. Dat meldt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Ook de bestuurder van de wagen wordt als slachtoffer geteld. Hij/zij verkeerde in shock na het ongeluk.

Bruyns waarschuwt nog voor moeilijk verkeer rond de plek van het ongeval en hinder voor het openbaar vervoer.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten