Taylor Swift perst er op eerste concert van recordtour meteen een muzikale marathon uit

© AP

De mensen die vrijdagavond het optreden van Taylor Swift in Arizona bijwoonden kregen waar voor hun geld. De show in het kader van de ‘Eras Tour’ duurde urenlang, de popster kon er maar geen genoeg van krijgen.

Tom Vets

Het is vijf jaar geleden dat Taylor Swift voor het laatst op tournee ging. In die tijd heeft ze vier albums uitgebracht, waaronder het met een Grammy Award-bekroonde Folklore. Haar live afwezigheid - mede veroorzaakt door de pandemie - was duidelijk een bron van frustratie, want haar eerste optreden was een extralang concert van drie uur en vijftien minuten, bestaande uit 44 nummers uit haar hele carrière. “Ik kan haast niet vertellen hoeveel ik jullie heb gemist”, zei Swift tegen fans toen ze het podium betrad voor de openingsavond van haar Eras Tour.

De ster had beloofd dat de show “een reis door al haar muzikale tijdperken” zou worden en de interesse voor kaartjes was zo groot dat de website van Ticketmaster vrijwel onmiddellijk vastliep. Toch brak de tour het record voor de meeste concertkaartjes die op één dag door een artiest werden verkocht, namelijk 2,4 miljoen. Ongeveer 80.000 van die fans woonden de eerste show bij in het State Farm Stadium in Arizona, waar ze werden getrakteerd op een tocht door Swift’s enorm gevarieerde muzikale archief.

De set was opgesplitst in delen, één voor elk van haar tien albums, en volgde haar reis van countryzangeres naar popster. Ze opende met Miss Americana & The Heartbreak Prince, een favoriet van fans van het album Lover uit 2019, voordat ze overging in de dromerige pop van Cruel Summer.

Aangeboden door onze partners

Lees ook