Voetbal 1ste nationale Jong AA Gent - Sporting Charleroi B 2-0

Cederick Van Daele loodst jonge Buffalo’s voorbij jonge Zebra’s: “En nu ook FC Luik verslaan”

Cederick Van Daele opende de score van op de stip.© Nic Declercq

Cederick Van Daele bracht Jong AA Gent dankzij een feilloos omgezette strafschop al in het openingskwartier tegen Sporting Charleroi B op voorsprong. In de toegevoegde tijd tekende Mathéo Parmentier voor de tweede en bevrijdende Gentse goal. “Nu willen we ook topploeg FC Luik verslaan”, zei aanvoerder Van Daele.

Stefan Smet

Met drie zeges op rij draaien de jonge Buffalo’s weer helemaal op vol toerental. Dankzij de 2-0-zege tegen de leeftijdsgenoten van Sporting Charleroi blijft het team van coach Emilio Ferrera in de running voor de top vier. “We hadden zo’n reeks echt nodig”, haalde Cederick Van Daele opgelucht adem. “Dankzij deze derde zege op rij blijven we in het spoor van de topploegen en nu is het zaak om deze goede vorm aan te houden.”

Van Daele was andermaal van grote waarde voor zijn team en bracht zijn doelpuntenaantal op acht stuks. Niet kwaad voor een linkerflankspeler. “Ik probeer vooral het team te helpen, maar het is ook wel leuk als je je persoonlijke statistieken kunt opkrikken. Dat was ook één van mijn doelstellingen bij aanvang van het seizoen. Voorlopig slaag ik daar uitstekend in.”

Ondanks die schitterende start bleef het lange tijd spannend in de Chillax Arena. “Na die vroege strafschopfase kwamen we eigenlijk nooit in de problemen en ik heb me dan ook nooit echt zorgen gemaakt over de goede afloop. Charleroi kon immers amper kansen bij elkaar voetballen, maar toch bleef het verlossende tweede doelpuntje lang uit.”

Uiteindelijk viel de beslissing na een doelpunt in de toegevoegde tijd van Parmentier. “Na een scherpe tegenaanval kon Mathéo scoren en zo stelden we die verdiende thuisoverwinning veilig. We mogen nu evenwel niet op onze lauweren rusten. Volgend weekend staat er alweer een echte topaffiche op het programma. We spelen dan op bezoek bij FC Luik. Nadat we in de heenmatch al lieten zien dat we zeker de evenknie kunnen zijn, willen we hen nu ook verslaan.”

Eerste elftal

Dankzij deze nieuwe zege blijft Jong AA Gent ook netjes meedraaien in het pelotonnetje dat de top vier op de hielen zit. “Zolang we aan dit gemiddelde kunnen blijven punten pakken, zitten we volgens mij op het goede spoor. Het wordt natuurlijk nog heel spannend, maar we geven de strijd zeker nog niet op”, aldus Van Daele, die nog niet meteen duidelijkheid kan verschaffen over zijn persoonlijke toekomst.

“Er is best veel interesse van andere clubs en ik sprak ook al met AA Gent, maar daar kwam nog geen concreet nieuws uit. Ik zou heel graag volgend seizoen mijn kans wagen bij het eerste elftal, want uiteindelijk blijft AA Gent de club van mijn hart. Hopelijk krijg ik de kans om mezelf te bewijzen bij de grote jongens, maar als dat niet mogelijk is, zal ik tot de laatste snik met Jong AA Gent blijven knokken voor een ticket voor de eindronde.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt