Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke - FC Eppegem 3-0

Rumbeke grijpt laatste reddingsboei met winst tegen Eppegem: “Het was niet groots, maar enkel de drie punten telden”

Rumbeke viert op het kwartier openingsgoal van Naigell Vanfleteren.© Bart Vandenbroucke

ROESELARE -

SV Rumbeke deed wat moest en won zaterdag met 3-0 van hekkensluiter Eppegem. Het verschil tussen beide ploegen was minder groot dan de uitslag laat uitschijnen, maar dat zal de Roeselarenaars worst wezen. Na twee pijnlijke nederlagen op rij pakten de jongens van T1 Geert Broeckaert hun laatste reddingsboei.

Fons Vandewynckele

Een schoonheidsprijs kreeg Rumbeke-Eppegem niet, maar dat werd ook niet verwacht. Voor de thuisploeg, duidelijk nog onder de indruk van de voorbije twee nederlagen op rij, was alleen winnen goed genoeg. Rumbeke deed wat moest en klaarde de klus. “Opdracht volbracht”, hield trainer Geert Broeckaert het kort na de match. “In onze situatie zijn alle wedstrijden belangrijk. Binnen twee weken gaan we proberen ook Aalter te kloppen. Meer kunnen we niet doen.”

“De 3-4-nederlaag tegen Wervik van twee weken geleden kwam hard aan”, aldus kapitein Jens Kindt. “We hielden er een serieuze kater aan over. Toen we aan de rust met een 3-1-voorsprong de kleedkamer introkken, leek het alsof ons niks meer kon gebeuren. Uiteindelijk geraakten we van de hemel in de hel. Tegen Eppegem wisten we wat ons te doen stond. Alleen de drie punten waren van tel. Allicht omdat de druk zo immens groot was, speelden de zenuwen ons parten. Het klopt dan ook dat het niet groots was. We hebben dit seizoen al veel betere wedstrijden gespeeld dan tegen Eppegem, maar we werden er toen niet voor beloond.”

Tussen hoop en vrees

Met nog vier wedstrijden voor de boeg wordt het voor Rumbeke nog een zenuwslopend competitieslot. “Een slot tussen hoop en vrees”, zei Jens Kindt. “Binnen twee weken thuis tegen Aalter moet sowieso gewonnen worden en ook op Wolvertem Merchtem zijn we niet kansloos. Daarna ontvangen we nog nummer twee Voorde Appelterre en moeten we nog naar leider Overijse. Hopelijk zijn zij dan al kampioen en zijn ze niet meer zo fanatiek bezig. In ieder geval zullen wij strijden tot de laatste speeldag, meer kunnen we niet doen. Mocht het dan toch slecht aflopen, dan gaan we nog dikwijls terugdenken aan de wedstrijden waarin we belangrijke punten lieten liggen. Maar ik weiger om aan doemdenken te doen.”

Aangeboden door onze partners