Theatergezelschap Hoger Streven stelt de vraag: ‘wiens leven is het eigenlijk?’

© Jan Vens

Wondelgem -

Toneelgezelschap Hoger Streven ging het voorbije weekend in première met het stuk ‘Wiens leven is het eigenlijk’. Nadat in 2020 de repetities halsoverkop werden stopgezet door de lockdown, kunnen ze nu eindelijk hun voorstelling brengen. Met het stuk brengen ze het verhaal van een beeldhouwer die na een ongeval volledig verlamd geraakt. Een beklijvend verhaal dat Hoger Streven op een boeiende manier brengt.

Zaal de Zulle in Wondelgem was dit weekend getransformeerd tot ziekenboeg. Theatergezelschap Hoger Streven bracht er het stuk ‘Wiens leven is het eigenlijk’ , oorspronkelijk ooit te zien in 1972 op tv als ‘Whose life is it anyway’ en 51 jaar later nog steeds actueel. (lees verder onder de foto)

© jan vens

Het stuk vertelt het verhaal van een André Persoons, een beeldhouwer die na een zwaar ongeval in het ziekenhuis terecht komt en daar te horen krijgt dat hij volledig verlamd is geraakt. Enkel nog zijn hoofd kan hij bewegen.

Terugkeren naar zijn leven voor het ongeval is onbestaande en dan maakt hij zich de bedenking dat hij zo niet verder wil. Maar dan komt hij met zijn visie lijnrecht te staan tegen over de dokter van het ziekenhuis. (lees verder onder de foto)

© jan vens

Het is een beklijvende voorstelling geworden die boeit van begin tot einde. Dat het publiek bij de première als aan hun stoel genageld luisterden naar het verhaal van beeldhouwer André persoons gaf alleen al aan dat het theatergezelschap geslaagd was in hun doel. Er was zelfs plaats voor een vleugje humor.

© jan vens

Drie jaar ging er voorbij voor ze met deze voorstelling naar buiten konden komen. In maart 2020 waren de repetities in volle gang toen ze halsoverkop alles moesten stopzetten voor de eerste lockdown. Nu 3 jaar later staan ze er opnieuw met een lichtjes andere bezetting.

Regisseur Eddy Declerck die het stuk overnam van de vorige regisseur besliste om volledig vanop nul te herbeginnen. Dat alles loonde en maakt dat het theatergezelschap zijn naam ‘Hoger Streven’ weer alle eer aan doet. Hoger Streven brengt het stuk nog op 22,24 en 25 maart in zaal De Zulle in Wondelgem. Reservatie via de site van het gezelschap of via 0471.02.30.35

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

.

Aangeboden door onze partners