Lachende koe ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis: “Hij wordt een beetje ons huisdier”

© Bellbrook Holsteins / Facebook

De Australische boer Barry Coster stuurde meteen een foto naar zijn vrouw na de geboorte van een kalf op hun fokkerij in Ripplebrook. Zoiets had hij nog nooit gezien. De viervoeter bleek een smiley op zijn vacht te hebben. Normaal gezien stuurt Coster zijn kalveren naar het slachthuis, maar voor dit kalfje maakt hij een uitzondering.

gliBron: De Telegraaf

De familie Coster fokt zo’n zevenhonderd kalveren per jaar, voornamelijk met als bestemming het slachthuis. Maar deze mag blijven, vertellen de boeren aan The Mirror. Het ‘lachende’ kalf mag als “grasmaaier” door het leven gaan.

Aanvankelijk had boer Barry niets door nadat het kalf deze week tevoorschijn kwam. Maar toen hij Happy onder handen nam, viel zijn oog meteen op de vacht van het dier. Hij stuurde meteen een foto naar zijn vrouw. “Ik kon het niet geloven - ik zoomde eerst in om er zeker van te zijn dat geen van onze werknemers iets had uitgehaald”, aldus echtgenote Megan.

“We hebben wel eens een aantal hartjes op de kop gezien of een paar vreemde markeringen, maar iets dat op een smiley lijkt? Nee, dat nog niet”, zegt Megan Coster. Het kalf kreeg de bijpassende naam ‘Happy’. Het beestje is al snel het lievelingetje onder het personeel geworden. “Hij gaat zich bij de stieren voegen en zal een beetje ons huisdier worden.”

© Bellbrook Holsteins / Facebook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten