Voetbal 2de afdeling VV A KRC Harelbeke - KSC Lokeren-Temse 2-3

Lokeren-Temse zet in Harelbeke scheve situatie na de koffie recht: “Er zijn harde woorden gevallen tijdens de rust”

Gianni Deneve met de tackle op thuisspeler Jorben Vanhulle.© Bart Vandenbroucke

Na een 0 op 6 en wat verschuivingen in de sportieve staf reisde Lokeren-Temse zaterdag niet zonder enige druk naar Harelbeke. Die werd er niet minder op, toen de Waaslanders na een slappe eerste helft met 2-1 gingen rusten. Na de pauze zette de leider de scheve situatie toch nog recht.

Ivan Elegeert

“Ik was niet tevreden over die eerste helft en vooral niet over de kinderlijke manier waarop we twee doelpunten slikten”, vertelde Lokeren-coach Hans Cornelis na afloop. “Dus ja, er zijn in de kleedkamer toen enkele harde woorden gevallen. Maar ik ben wel blij met de reactie die ik na de rust heb gezien. Deze zege doet heel veel deugd. Luister maar naar de muziek die uit de boxen in de kleedkamer komt. Die ontlading mag en moet er zijn. En ze smaakt pas echt als je weet wat verliezen is en hoe je met nederlagen omgaat. Dat hebben we de voorbije twee weken aan den lijve ondervonden.”

De Waaslanders stonden, door de schorsing van Simon Vermeiren, voor het eerst met Ruben Geeraerts aan de aftrap en die miste zijn debuut niet. Bijna onmiddellijk nadat de thuisploeg had gescoord, kopte de van Knokke overgekomen Antwerpenaar de gelijkmaker binnen. “Maar we hadden nooit op achterstand mogen komen”, vond Cornelis. “Iedereen wist heel goed dat Harelbeke met verre inworpen gevaarlijk kon dreigen. En ook bij het tweede doelpunt, na een hoekschop, waren we niet bij de les. Ook daar was vooraf bij de briefing duidelijk op gewezen. Daarom was ik tijdens de pauze ook zo boos.”

Maar na de koffie kantelde het spel dus compleet in het Lokerse voordeel. Met eens te meer Gil Van Moerzeke als renner in nood. Moesie, die ook al de assist leverde bij de treffer van Geeraerts, scoorde zelf twee keer en zit nu al aan zestien seizoenstreffers. Dat doelman Merckx in de slotseconden met een wereldsave nog de West-Vlaamse gelijkmaker verhinderde, weerhield de Harelbeekse coach Bruno Derveaux er niet van om toe te geven dat Lokeren-Temse verdiend de drie punten was komen halen in het Forestierstadion.

Aftellen naar titelviering

“We kunnen nu beginnen aftellen naar de titelviering”, besloot Hans Cornelis. “Hoe sneller het kampioenschap voorbij is, hoe beter.”

Aangeboden door onze partners