ASV Geel morele winnaar na gelijkspel tegen Houtvenne: “We hadden niets te verliezen”

Galaye Kamagate (l.) en Joeri Dequevy (r.) vochten stevige duels, maar moesten achteraf vrede nemen met een gelijkspel.© mpics

Geen winnaar in de topper tussen ASV Geel en Houtvenne. Beide ploegen eisten elk een speelhelft op. De thuisploeg drukte ASV Geel in de eerste periode weg, maar de bezoekers slopen op kousenvoeten weer op gelijke hoogte na de pauze. Zowel Houtvenne als ASV Geel kregen in het slot nog de mogelijkheid om de drie punten te pakken. Door het gelijkspel van Wezel Sport verandert er niets bovenaan het klassement.

Erwin Vandenbergh

De bezoekers uit Geel zakten maar met één doel af naar het terrein in de schaduw van ’t Kuipje: de drie punten mee naar huis nemen. Geel drukte in de aanvangsfase de thuisploeg dan ook meteen achteruit. Toch was het Houtvenne dat al vroeg op voorsprong klom. Meer nog, na een kwartier stond het zowaar 2-0. “Het was inderdaad de bedoeling dat we scherp van start zouden gaan”, blikt Sven Joosten terug. “Dat lukte ook want de beweging naar voren zat er bij ons goed in. Toch slaagde Houtvenne erin om tussen de linies te spelen en daaraan lieten we ons toch wel twee keer vangen. Of we achterin te slap verdedigden? Dat nu ook weer niet. We misten in die cruciale fasen wel wat scherpte, maar die snelle tegentreffers kwamen er volgens mij omdat we in een andere formatie aantraden. Halverwege de eerste helft grepen we terug naar ons vertrouwelijk concept en iets later begon het wel van een leien dakje te lopen.”

Net voor rust kreeg groen-rood een dubbele open kans om de 3-0 op het bord te zetten en dat zou de match meer dan waarschijnlijk in een definitieve plooi gelegd hebben. Toch bleef Geel geloven in een goede afloop. “We zaten zeker niet in zak en as”, gaat de verdediger verder. “Meer nog, het gevoel overheerste dat we niets meer te verliezen hadden en met die mentaliteit zijn we opnieuw de wei in gestapt.”

Gelijkmaker na de pauze

Houtvenne leek de match onder controle te hebben maar de Gelenaars vonden tot twee keer toe de mogelijkheid om doelman Janssens te verschalken. “Het was uiteindelijk nog lang wachten vooraleer de 1-2 tegen de netten ging, maar onze supporters stuwden ons vooruit. Na de gelijkmaker had Carvalho zelfs de 2-3 nog aan de voet en dat maakt dat ik toch een dubbel gevoel over houd aan deze match. Tegelijk besef ik dat een 2-3 einduitslag te gulzig zou geweest zijn. Met dit gelijkspel schieten we niks op, maar een punt pakken op Houtvenne is natuurlijk een goede zaak.”

Trainer Bart Janssens trad de analyse van zijn verdediger bij. “Vooraf hadden we voor dit resultaat getekend. Wij zijn duidelijk de morele winnaar van deze topper en blijven onverwachts toch meespelen voor de titel. In de laatste vijf matchen hebben wij wel het zwaarste programma voor de boeg, maar dat houdt ons alleen maar scherper”, besluit de coach.

© mpics

Doelpuntenmaker Xander Van Keilegom (Houtvenne) baalt na gelijkspel: “Ambitie blijft om kampioen te spelen”

Bij Houtvenne sloegen ze zich voor het hoofd nadat ze een dubbele voorsprong uiteindelijk nog uit handen hadden gegeven. Door het gelijkspel van Wezel Sport had groen-rood de mogelijkheid om opnieuw leider te worden, maar daar stak ASV Geel een stokje voor.

Een degelijk en volwassen voetballend Houtvenne zette zichzelf op rozen door in het openingskwartier twee keer te scoren. Het was Xander Van Keilegom die twee keer de handen in de lucht kon steken. “Telkens op assist van Bertjens kon ik de netten bol zetten”, weet Van Keilegom. “We waren in de eerste helft de betere ploeg en hadden op slag van rust de 3-0 moeten scoren. Tot twee keer toe geraakten we tot in de kleine rechthoek, maar de bal werd ei zo na van de lijn gekeerd. Ook net na de rust kwam Stankov dicht bij de 3-0.”

Er leek geen vuiltje aan de lucht tot ASV Geel bij het ingaan van het slotkwartier plots de 1-2 scoorde en Houtvenne na een tweede gele kaart van Saka met tien verder moest. “Die eerste tegentreffer was een duidelijke communicatiefout”, gaat de doelpuntenmaker verder. “Bij Geel begonnen ze druk op de scheidsrechter te zetten, waardoor die met kaarten begon te strooien. Ook na dit gelijkspel blijft onze ambitie om kampioen te spelen overeind. We blijven op ons niveau spelen, maar wat eerder vlekkeloos lukte gaat nu iets minder evident. Er zijn nog vijf matchen te gaan en daar gaan we 15 op 15 moeten halen. Met minder mogen we niet tevreden zijn. Als we daar in slagen, denk ik dat we er zeer dichtbij zullen zijn”, besluit Van Keilegom.

© mpics

Aangeboden door onze partners