Voetbal 1ste Provinciale KVV Sint-Denijs Sport - DT Borsbeke 0-1

Uitzege bij Sint-Denijs Sport geeft Borsbeke en coach Van Den Bossche geen titelkoorts: “Maar zullen de titel niet laten liggen”

Wout Vanacker (l.) en doelpuntenmaker Mathias Champ (r.).© NDM

GENT / BORSBEKE -

Na de thuisnederlaag van KSK Beveren op zaterdagavond, wisten Sint-Denijs Sport en Borsbeke dat ze mits een overwinning een uitstekende zaak konden doen in de rangschikking. Uiteindelijk moesten de gastheren de duimen leggen tegen een hyperefficiënt Borsbeke. Het werd 0-1. Een tactische overwinning van Borsbeke-coach Van Den Bossche: “Soms moet je durven om ook eens lelijk te voetballen. Als je hier voluit komt voetballen, ga je met lege handen naar huis” .

Stefan Smet

Leidersploeg Sint-Denijs Sport ontving zondagmiddag naaste achtervolger Borsbeke. Het duel kreeg nog meer spankracht door het resultaat van KSK Beveren. Zij lieten zich immers voor eigen publiek verrassen door SK Vlaamse Ardennen. Mits winst kon Sint-Denijs Sport bovendien een kloofje slaan van vier punten met Borsbeke en zou het Beveren zelfs al op vijf punten zetten.

“Dit was een duel tussen twee ploegen die amper doelpunten slikken en dat was ook vandaag het geval”, aldus Jean-Marie Alexander, die voor dit weekend met zijn team drie overwinningen op rij mocht vieren. Ook voor Borsbeke, dat twee keer op rij de drie punten thuis wist te houden, stond er toch wel wat druk op de ketel, beaamt Sammy Van Den Bossche: “Soms moet je durven om ook eens lelijk te voetballen. Als je hier durft te voetballen, ga je met lege handen naar huis.”

Geen spektakelstuk

In de eerste helft kreeg de partij dan ook het verwachte spelbeeld. “Borsbeke kreeg een discutabele vrije trap en de afgeweken bal belandde pardoes in ons doel”, blikt Jean-Marie Alexander terug op de wedstrijd. “We kregen zelf amper kansen want het was een heel gesloten partij en dat was ook na rust het geval. De bezoekers gaven amper kansen weg, terwijl we nog een karrenvracht aan hoekschoppen bij elkaar hebben gevoetbald. Borsbeke kwam amper nog op onze helft, maar uiteindelijk moeten we ons toch gewonnen geven en dat is toch heel zuur.”

Na de pauze bleef Borsbeke uiteindelijk heel vlot overeind, maar Sammy Van Den Bossche blijft stoïcijns. “We kozen er bewust voor om iets minder druk naar voren te zetten”, aldus de borsbeke-coach. “Het werd wellicht niet bepaald een spektakelstuk en de fans zagen vooral veel duels en middenveldspel. Wij hadden geluk dat we in de eerste helft op voorsprong kwamen, want dat speelde toch in ons voordeel. Onder meer omdat Sint-Denijs niet graag het spel maakt.”

Alles mag, niets moet

“We staan nu alleen aan de leiding, maar dat geeft ons niet meer stress. Bij ons mag alles, maar moet niets. Wij blijven dus gewoon rustig verder werken, maar we zullen die titel zeker niet laten liggen”, aldus Van Den Bossche, die nu vooral rust predikt. “Deze overwinning is natuurlijk een opsteker voor ons, want we waren naar hier gekomen met de intentie om de leiderspositie over te nemen van Sint-Denijs. Zij waren sterk op dreef en als je weet dat Beveren ook al een steek liet vallen, was het belang van deze match zeker niet te onderschatten. ”

Niet opgeven

Volgend weekend wacht er Sint-Denijs een wedstrijd op bezoek bij Sottegem, terwijl Borsbeke dan Berlare ontvangt. “We waren tegen Borsbeke de betere ploeg en we mogen nu niet het hoofd laten hangen. Het zijn vaak details die beslissen en tegen Sottegem”, blijft Alexander strijdvaardig. “Ook dan wordt het een lastige partij. We durven iedereen in de ogen kijken, maar het blijft jammer dat we nu op achterstand zijn gezet. Toch ben ik ervan overtuigd dat mijn team opnieuw de rug zal rechten. We geven het zeker nog niet op.”

Aangeboden door onze partners