Voetbal 2de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV A. Oudenaarde stunt bij Jong Cercle, Lokeren-Temse profiteert

Volgens Hans Cornelis won zijn ploeg Lokeren-Temse verdiend van Harelbeke.© VDB

Leider Lokeren-Temse kwam zonder averij weg in Harelbeke en profiteerde optimaal van het puntenverlies van de achtervolgers.

Hans Cornelis kwam met Lokeren-Temse twee keer op achterstand. “Bij de geïncasseerde strafschop stelde ik me wel wat vragen. Gelukkig klommen we snel langszij. Na een hoekschop werd het 2-1 en dan trek je toch met twijfels naar de kleedkamers. Na rust was de tweede bal steevast voor ons. Op een moeilijk veld tegen een laag blok en een ploeg met veel gestalte werd het geen zachtgekookt eitje, maar we wonnen verdiend.”

Davy De Schryver zegevierde met Merelbeke (1-3) in het Oost-Vlaamse treffen bij Dikkelvenne. “Vorig seizoen kregen we op Dikkelvenne een pandoering en dat zorgde voor extra motivatie. Dikkelvenne is de ploeg in vorm, maar ook wij zijn nu al zeven weken ongeslagen waaronder wel vier draws. We toonden veel honger en maken ons via drie matchen tegen de West-Vlaamse ploegen op voor de galamatch tegen Aalst.”

Onverwachte driepunter

Stefan Leleu stuntte met Oudenaarde. “In deze fase van de competitie roeren de staartploegen zich wel vaker, waardoor deze onverwachte driepunter welkom is. Na de tegentreffer klommen we snel langszij. Jourquin verzilverde een hoekschop en na een scherpe counter werd het 1-3. Later incasseerden we een strafschop, maar de doelman redde en dat gaf ons een boost.”

Bert Dhondt bleef bij Jong Essevee B met Petegem steken op een gelijkspel. “De uitslag was billijk, maar we gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen en dan smaakt een gelijkspel zuur. De top-zeven morst met punten waardoor we geen slechte zaak doen.” RC Gent kreeg een klets om de oren op Torhout (4-0). Olsa Brakel deed onderin een schitterende zaak door het sterke Oostkamp te vloeren (1-0). Aalst tuimelt naar de zevende plaats nadat met negen spelers verloor in Gullegem (1-0). Erpe-Mere is na de nederlaag tegen Westhoek (2-3) bijna mathematisch zeker van degradatie. Wetteren sleepte een punt uit de brand tegen Zelzate (1-1), maar tuimelt door de zege van Westhoek naar de voorlaatste plaats.

Lebbeke verloor in de B-reeks met 1-2 van Sporting Hasselt nadat in de slotfase een strafschop werd geweigerd. (rwd)

Aangeboden door onze partners