Voetbal 3de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING VV A. Wielsbeke quasi gered na tweede zege op rij, Wervik krijgt niet wat het verdient tegen leider en Roeselare-Daisel verliest in eerste minuut

Wervik-Overijse 1-3: Gianni Lingier en Tim Van Den Bogaerde maken bezoeker Dimitri Delorge de bal afhandig.© Bart Vandenbroucke

Naast SV Rumbeke kon ook SC Wielsbeke met een zege pronken. Dankzij de 4-3 tegen Elene-Grotenberge hoeven de geelhemden zich niet meer ongerust te maken over het behoud. Eendracht Wervik en in mindere mate SK Roeselare-Daisel zijn nog niet vrij van (degradatie)zorgen.

Geoffrey Vandenbulcke

Met een vroeg doelpunt van Dejaegere schoot Wielsbeke het best uit de startblokken tegen Elene-Grotenberge, maar de bezoekers scoorden enkele minuten later al de gelijkmaker. Wullaert en nogmaals Dejaegere zorgden voor een 3-2-voorsprong aan de rust. Iets voorbij het uur kwamen de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte, maar uiteindelijk was het Maddens die Wielsbeke de volle buit en quasi zekerheid over het behoud bezorgde.

Na vijf gelijke spelen op rij verloor Roeselare-Daisel op Hamme met de kleinste cijfers. Meteen na de aftrap mocht de thuisploeg al juichen na een hoekschop. De jongens van T1 Kurt Vercamp wisten niet wat hen overkwam en moesten in het eerste halfuur de wet van de sterkste ondergaan. Pas vanaf het derde kwartier konden de bezoekers hun neus aan het venster steken. Roeselare-Daisel was na de rust de betere ploeg, maar slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren.

Wervik kon tegen Overijse zijn stunt van in de heenronde niet herhalen en verloor met 1-3. Een overdreven score. Voetballend was Eendracht de evenknie van de leider, maar de Vlaams-Brabanders waren efficiënter. Op een moeilijk bespeelbaar veld stond het 0-1 aan de rust. Na de pauze ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg twintig minuten voor tijd het deksel op de neus bij een schaarse bezoekende counter. Twee minuten later, op strafschop, bezegelde Overijse het lot van Wervik. De late tegentreffer, na een knappe solo van Lingier, was louter een voetnoot. “Voetballend waren we de evenknie van de leider, maar helaas levert dat geen punten nog”, mopperde Gianni Lingier.

Aangeboden door onze partners