Ultraloper Karel Sabbe bedankt supporters met gratis vat: “Omdat er zo veel mensen mijn avonturen gevolgd hebben”

© Het Nieuwsblad/pma

Anzegem/Kluisbergen/Ronse -

Zondagnamiddag gaf ultraloper Karel Sabbe een gratis vat in d’Oude Hoeve in de Ronde van Vlaanderenstraat. “Ik train veel in het Kluisbos en start dan hier op de parking” zegt hij. “Na de training drink ik dan een koffie bij Joëlle. Een sympathiek café met een sympathieke cafébazin.”

Peter Malaise

Het was een drukke zondag voor ultraloper Karel Sabbe. Om 10 uur landde hij op Zaventem, renner Zdenek Stybar postte een selfie met hem met daarop in drukletters HERO. Op de middag werd de Barkley Marathons-finisher onthaald door vrienden en familie in zijn woonplaats Anzegem. En om 16 uur trakteerde Sabbe met een gratis vat in d’Oude Hoeve in Kwaremont, een deelgemeente van Kluisbergen.

Waarom trakteren in de Ronde van Vlaanderenstraat? “Voor de Barkley Marathons moest ik veel in een bos bergop lopen, het Kluisbos is voor mij dichtbij en ideaal om te trainen. Ik parkeer me dan hier op de parking en drink voor of na mijn training hier een koffie bij Joëlle. Dat is hier een super sympathiek en tof cafeetje. Omdat er zo veel mensen mijn avonturen gevolgd hebben, wou ik graag iets terug doen. Een vat bij Joëlle leek me de logische keuze.”

LEES OOK. Ultraloper Karel Sabbe terug thuis na zenuwslopende Barkley Marathons: “Naar het werk lopen zit er even niet in”

De prestatie van Karel Sabbe werd door zeer veel media gevolgd. “Dat verschiet ik van. Tijdens de wedstrijd weet je van niks, er is geen gsm toegelaten. Na mijn finish bleef ik daar op de kampplaats waar er geen bereik is. Ik had niks door dat er zo veel te doen was rond het feit dat ik aangekomen was. Het is pas toen ik gsm bereik had dat ik doorhad dat ik iets speciaals gedaan had. Hij bleef maar trillen, ik werd plots de hele tijd gebeld.” (Lees verder onder de foto)

Karel Sabbe trakteerde zijn supporters op een vat in een van z’n favoriete cafés, d’Oude Hoeve in de Ronde van Vlaanderenstraat in Kluisbergen.© Peter Malaise

Sabbe woont in Anzegem en werkt als tandarts in Ronse. “Heel vaak loop ik naar mijn werk heen en terug. Dat is een tijdsefficiënte manier van trainen. Zo kan ik mijn volume halen. Maar maandag zal ik met de auto gaan en niet al lopend. We hebben ook een stoeltje waar ik zal kunnen op zitten. Met een extra koffie zal het zeker lukken om te werken.”

“Deze zomer loop ik terug een trail van 4.000 kilometer. De eerste maand zal rustig zijn, daarna begin ik op te bouwen naar Amerika. Maar eerst nu een pintje drinken met de vrienden en familie.”

Joëlle Coccioli is fier op Karel. “Hij is zeer sympathiek, ik ga de andere klanten zeggen dat ze moeten applaudisseren voor hem. Zo een prestatie verdient dat. Hij komt hier regelmatig binnen, ook al eens met zijn zoontje.”

Aangeboden door onze partners