Voetbal 2de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV A. Gouden overwinningen voor KM Torhout, FC Gullegem en KVK Westhoek

Dirk-Jan Dewaegemaeker scoorde twee keer voor Westhoek in de 2-3-zege op Erpe-Mere.© Bart Vandenbroucke

Terwijl SV Oostkamp en Jong Cercle het gat met kampioen in spe Lokeren-Temse weer zagen groeien, wordt er onderaan een helse strijd uitgevochten. KM Torhout, FC Gullegem en KVK Westhoek waren de winnaars van het weekend.

Koen Verdruye

Terwijl KRC Harelbeke zaterdagavond verloor van leider Lokeren-Temse, deed concurrent KM Torhout een schitterende zaak. Ook zonder de geschorste Huysentruyt gaf KM tegen RC Gent niks weg en scoorde voor de rust al drie keer. In de tweede helft kwam de 4-0-zege nooit meer in gevaar. Eendracht Aalst domineerde zondag op bezoek bij FC Gullegem, maar de thuisploeg had genoeg aan een goal van Dekiere voor de drie belangrijke punten: 1-0. Ook KVK Westhoek won, weliswaar niet zonder moeite, van rode lantaarn Erpe-Mere. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar de thuisploeg stelde weer gelijk. Westhoek slikte bij 1-3 nog een tweede treffer en moest nog bibberen om de 2-3 vast te houden.

Na de stuntzege tegen Lokeren-Temse verloor SV Oostkamp verrassend op het kunstgras van Olsa Brakel met 1-0. Jong Cercle heeft het de jongste weken wat moeilijk. Door de vele noodgedwongen verschuivingen is de balans momenteel wat zoek, maar de vermoeidheid en zware velden eisen ook hun tol. Oudenaarde kwam zaterdag met 1-2 winnen in Ruddervoorde. “We willen zo hoog mogelijk eindigen, maar de klassering speelt niet echt een rol”, aldus trainer Bart Plasschaert. “Het zat ook niet mee, want we misten bijvoorbeeld ook een strafschop.”

Jong Essevee moest het doen zonder trainer Frederik D’Hollander, want de man van het huis coachte als opvolger van Mbaye Leye de A-ploeg naar een draw op Standard. Jong Essevee gaf het goede voorbeeld tegen Petegem, want tegen de rijpe bezoekers sleepten de jonkies een 3-3-gelijkspel uit de brand.

Aangeboden door onze partners