Voetbal Derde afdeling A 

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING A. Kalken wakkert carnavalsfeestje in Hamme aan, Aalter doet uitstekende zaak

Jordy Lokando kon tegen Voorde-Appelterre na minder dan een minuut speeltijd scoren. In de slotminuten pakte hij wel nog rood.© Geert De Rycke

Hoger Op Kalken is de ploeg van het moment. Tegen Voorde-Appelterre pakte het team van coach Verhelst een vierde zege op rij. Daarmee komt niet alleen het eindrondeticket nog een stap dichter, ook VW Hamme profiteert mee.

De Wuitens en Voorde delen de tweede plaats in het klassement met evenveel punten, maar Voorde telt een winstmatch minder. Onder meer Jordy Lokando speelde een belangrijke rol, tegen Roeselare Daisel kon hij na amper 54 seconden al de 1-0 op het bord koppen. Hamme domineerde nadien de hele eerste helft maar kon niet scoren. In een felbevochten tweede periode drongen de bezoekers wel aan, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. In de slotminuut pakte Lokando wel nog rood. “Da’s dan ook het enige minpuntje uit de wedstrijd. Hij had beter moeten weten toen hij verhaal ging halen bij de ref nadat hij voor de zoveelste keer was aangetrapt. Het blijft natuurlijk jammer. Verder heb ik een sterke ploeg gezien met prachtige supporters die het carnavalsfeest in Hamme schitterend hebben ingezet. Eerst spelen we nog tegen Aalter en dan komt leider Overijse. Met die mannen hebben we nog een eitje te pellen,” liet Beau Ponnet na afloop weten.

Zoals Orban en Haaland

Dat Hamme een plaatsje stijgt heeft het mee te danken aan Hoger Op Kalken en aan…. Bjorn Cnockaert die tegen Voorde twee keer scoorde. “Wat Orban en Haaland kunnen, dat kan ik ook,” dacht Björn die de voorbije 3 wedstrijden zeven keer scoorde en daarmee zijn seizoenstotaal voorlopig op 13 brengt. “Maar eerlijk is eerlijk, Voorde kreeg in het eerste kwartier drie goede kansen. De doelpaal en onze doelman Nathan Baele zorgden tot twee keer toe voor een redding en De Drie kopte ook nog eens nipt voorlangs. Kort voor rust kon Cnockaert een assist van Buyl benutten en ook in de tweede helft waren we net als de voorbije twee weken super efficiënt,” stelde trainer Verhelst vast.

“Behoud verzekeren”

Onderaan deed Eendracht Aalter een goede zaak. Janssens, Vyvey en Hoornaert zorgden na de rust voor een 0-3. Maar in het slotkwartier kwam Wolvertem-Merchtem nog terug tot 2-3. Een ultiem slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op, tot Hoornaert in blessuretijd de 2-4 eindstand kon netten. “We pakken een heel belangrijke zege na enkele mindere resultaten. We zijn er nog niet. Er volgen nog vijf finales om ons behoud te verzekeren, te beginnen met Hamme volgende zaterdag,” klonk het bij trainer De Zutter na afloop.

Jong Lede hield in een tumultueze wedstrijd tegen Drongen de drie punten thuis en houdt zo de eindrondekansen gaaf. Niels Van Poelvoorde scoorde kort voor de rust. De bezoekers slikten naast 4 gele kaarten ook een rood karton voor Baetens en Vandevyvere.

Elene Grotenberge kon op het veld van Wielsbeke via De Tandt en Vermeer (2) tot drie keer toe een achterstand tenietdoen. Na de 4-3 van Maddens op een kwartier van het einde deed de thuisploeg de deur definitief dicht.  (ies)

Aangeboden door onze partners