Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Matisse Bergiers kent met Tienen collectieve offday tegen Dessel: “Hopelijk kunnen we dit met derbyzege volgende week snel achter ons laten”

© gmd

Een ouderwets pak voor de broek. Het moet heel lang geleden zijn, maar Tienen kreeg zondag voor eigen volk nog eens met 1-6 een pak slaag van Dessel Sport. Matisse Bergiers wou die afstraffing dan ook zo snel mogelijk vergeten en focuste zich al op de derby van zondag tegen OH Leuven aan Den Dreef. “Dan moeten we dit rechtzetten.”

René Beelen

En zeggen dat Tienen voor de rust nog best aardig voor de dag kwam. Oké, Dessel was na een goed kwartier op voorsprong gekomen, maar nadien creëerden de Tienenaars goede kansen via Andries Claes. Alleen zorgden twee Desselse strafschopdoelpunten in de laatste tien minuten van de eerste helft voor een serieuze klap. “De scheidsrechter heeft de fase waarin onze keeper Tibo Herbots een fout zou hebben gemaakt verkeerd beoordeeld”, vond Matisse Bergiers. “Dat was nooit een penalty. Tibo raakte de spits niet eens. Met die 0-2-achterstand wisten we dat het een moeilijke namiddag zou worden en dan werd het nog voor de rust ook nog 0-3. Ja, dan weet je dat je een mirakel nodig hebt.”

Angst

Al wou Bergiers ook niet alle schuld op de scheidsrechter steken. “Dat zou niet eerlijk zijn. Het is ook onze fout dat we een heel slechte match speelden. We gaven te veel slechte passes en in de duels waren we niet kordaat en niet hard genoeg. Misschien was er de angst om een gele kaart te pakken.”

© gmd

Toch vond de verdediger ook nog iets positiefs aan die collectieve offday. “We waren na afloop in de kleedkamer niet aan het klagen of elkaar verwijten aan het maken. Nee, we willen die harde nederlaag gewoon zo snel mogelijk vergeten en dat volgende week rechtzetten in de derby met Leuven. Dan gaan we deze offday snel achter ons kunnen laten.”

Aangeboden door onze partners