Voetbal 2de provinciale B Jong Male - VC Ardooie 0-2

Lucas Cortvriendt nadert met Ardooie na winst in Male opnieuw op leider Bredene: “We willen gewoon zoveel mogelijk blijven winnen”

Gianluca Cardoen en Michiel Verlinde proberen Jari Belpaire af te stoppen.© Rudy Declerck

VC Ardooie won de topper op Jong Male met 0-2 en nadert tot op vijf punten van leider Bredene, die niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel in Snaaskerke.

Benny Lingier

Beide clubs waren op zoek naar eerherstel na de uitschuiver van vorige week. Ardooie legde er meteen de pees op met twee pogingen van Decoene. Ook na de rust hanteerde Ardooie dezelfde drive, tot Van Bruwaene twintig minuten voor tijd raak trof via de linkerpaal. De Maalse coach Desmet slikte rood, Ardooie bleef kalm en net voor affluiten zette Decoene de kroon op het werk met de 0-2.

“De eindronde is binnen, maar we willen gewoon zoveel mogelijk blijven winnen, ook al heten de tegenstanders Koekelare of Houthulst”, reageerde Lucas Cortvriendt (19), tweedejaarsstudent handelswetenschappen aan de UGent. “In de eerste helft startten we fors met stevige press, maar de eindpass ontbrak. In de tweede periode duwden we nog wat dieper door en toen liep het wel los. Pas in februari vorig jaar maakte ik mijn instap in de A-ploeg. Ik begon in Ardooie, maar na ommetjes bij Kortrijk en Harelbeke keerde ik als student bewust terug. Ik ben het rustige type. Normaal laat ik me niet vangen of meeslepen.”

Cedric Vanhee (Male): “Te veel bepalende spelers zijn niet top”

Als een keeper veel in beeld komt, klopt er iets niet. “In de openingsminuten moest ik direct twee keer tussenbeide komen”, zei de Maalse doelman Cedric Vanhee. “Ik voelde dat de druk anderhalf uur aan zou houden. Eén bal kregen we binnen het kader, de rest was half werk. 0 op 9 en 3 op 15, dat is onze stijl niet. We trainden scherp en duchtig, maar te veel bepalende spelers zoals Masselus en De Swarte zijn niet top en lopen opgelapt tussen de lijnen. Zelf stond ik ook ingetaped in doel. Het verschil met de heenronde is immens, maar als enkele spelers niet op hun normale niveau acteren, geeft dat een wereld van verschil. Voor onszelf en voor de club willen de eindronde niet meer uit handen geven. Mentaal en fysiek is er werk, maar we blijven voluit gaan.”

Aangeboden door onze partners