Tiende kandidaat ‘De Mol’ is bekend en het is een BV

En toen waren ze plots toch met tien in ‘De Mol’. Niemand minder dan acteur Matteo Simoni neemt als eerste Bekende Vlaming ooit deel aan het populaire televisieprogramma. En hoewel hij amper bekomen is van de eerste emoties krijgt hij al meteen een aartsmoeilijke taak voorgeschoteld: zijn medekandidaten ervan overtuigen dat hij niet Matteo Simoni is.

Lien Lammens

Al na enkele minuten geeft de eerste aflevering van De Mol een van zijn geheimen prijs. Matteo Simoni, recent nog te zien als Dennis Black Magic in de kaskraker Zillion, is de mysterieuze tiende kandidaat en daarmee is het deelnemersveld compleet.

LEES OOK. Zo mysterieus verliepen laatste sollicitatiegesprekken van ‘De mol’

Maar nog voor de 35-jarige acteur goed en wel beseft dat hij een van de deelnemers is, krijgt hij van presentator Gilles De Coster al een moeilijke opdracht voorgeschoteld: de medekandidaten ervan overtuigen dat hij niet de bekende acteur is maar ‘Steve’, een technisch adviseur bij onder meer Pukkelpop.

LEES OOK. Focus op de achtergrond en let op de “oeps”-momentjes: onze molwatcher en ex-kandidaten geven speurtips

Als Matteo of beter gezegd Steve tegen het eind van de avond erin slaagt om het merendeel van de kandidaten te overtuigen dat hij niet de bekende acteur is, dan verdient hij meteen 2.000 euro voor de groepspot. En bij het begin van de eerste proef lijkt hij, ondanks enkele verwarde blikken, daar ook in te slagen.

Aangeboden door onze partners