Voetbal  3de Afdeling VV A  KVC Jong Lede - KVE Drongen 1-0

Nils Van Poelvoorde kroont zich tegen Drongen tot matchwinnaar voor Jong Lede: “Blijven in de running voor de eindronde”

Nils Van Poelvoorde viert met ploegmaats zijn ‘golden goal’.© Gregory Van Gansen

Lede -

Op een bijzonder zompige grasmat boekte Lede een gevleide 1-0-overwinning met een winnende treffer van Nils Van Poelvoorde, maar ook vooral met een sterke doelman Bart Meulewaeter. In het Drongense kamp werd verbolgen gereageerd op twee afgekeurde goals.

Wim Redant

De twee teams hadden het moeilijk om zich aan te passen aan de verzopen grasmat. In een zielloze eerste helft mondde de eerste kans meteen uit in een doelpunt voor de thuisploeg, nadat Rosschaert met een gemeten pass Van Poelvoorde diep stuurde en die raak knalde in de winkelhaak. De tweede helft had heel wat meer te bieden. Rosschaert stuurde Van Peteghem weg, maar die raakte niet voorbij doelman Frans. Van Poelvoorde drukte bij een nieuwe kans te zwak af. Voorbij het uur nam Drongen het heft in handen. Thijs De Rock dreigde met een lob en pakte even later ook uit met een loeier, maar telkens pareerde Bart Meulewaeter met een geweldige redding. De Caluwé mikte dan weer voorlangs. Jarne De Bruyne zag een treffer afgekeurd wegens buitenspel. De gelijkmaker van De Rock werd even later ook afgekeurd. Wegens een voorafgaande duwfout deze keer. Kjell Vandevyvere werd in de slotminuut nog uitgesloten na de gehanteerde noodrem op Cisse Van Hauwermeiren. Even voordien kreeg ook bankzitter Jesse Baetens al rood.

Rijkelijk beloond Lede

Nils Van Poelvoorde had het er niet moeilijk mee om toe te geven dat Lede rijkelijk beloond werd met de driepunter. “Drongen is een ploeg die de punten hard nodig heeft en er ook fel voor knokte”, aldus de centrumspits. “Het zat Lede dit keer mee, maar geluk moet je ook afdwingen. Op basis van de kansen was een gelijkspel misschien eerlijker. Ook tegen een Drongense zege hadden we weinig kunnen inbrengen. Over de betwiste fases kan ik moeilijk oordelen, want ik stond op vijftig meter afstand. Volgens onze verdedigers werd er wel degelijk een fout gemaakt bij die afgekeurde goal en was er ook sprake van buitenspel. We blijven in de running voor de eindronde, maar staan wel voor twee zware verplaatsingen naar leider Overijse en Hamme.” Thijs De Rock had een andere kijk op de beslissende scheidsrechterlijke beslissingen: “Ik kan leven met een nederlaag, indien ze terecht is. In Lede leken we het op te nemen tegen twaalf man. Mijn treffer werd onterecht afgekeurd wegens een ingebeelde duwfout. Ook van buitenspel was geen sprake. Doelman Meulewaeter was de uitblinker, maar ging bij die fase onder de bal door wegens een misverstand met een verdediger.”

Aangeboden door onze partners