Voetbal Challenger Pro League - Promotion Play-Offs Club NXT - Beerschot 2-1

Nieuwe T1 Hayk Milkon boekt eerste zege met swingend Club NXT: “Mooie apotheose na zware week”

Hayk Milkon tussen zijn spelers na de 2-1-zege tegen Beerschot.© BELGA

Club NXT blijft verbazen. Het jonge blauw-zwart versloeg zondagnamiddag Beerschot met 2-1 en wordt zo alleen derde. De nieuwe T1 Hayk Milkon zag dat het goed was en maakte een prima debuut.

Amaury Verdruye

Zaterdagmiddag maakten Romeo Vermant en Chemsdine Talbi hun debuut voor de blauw-zwarte hoofdmacht op het veld van KV Kortrijk. Geen sterallures bij de jonge profs, want daags nadien stonden beiden in de basis tegen Beerschot. Club NXT begon snedig aan de wedstrijd en na een eerste goede poging van De Roeve was de toon gezet. Talbi bereikte met een knappe doorsteekbal Lenn De Smet, die zich tussen twee Beerschot-verdedigers wurmde en de 1-0 door de benen van Lathouwers plaatste. Vlak voor de rust leek de match gespeeld. Koshi tackelde onbesuisd Talbi onderuit en Vermant, bulkend van vertrouwen, zette de elfmeter met een panenka om. Club NXT kreeg nog meerdere mogelijkheden op de 3-0, maar telkens zat er een Antwerps been tussen. In de slotfase knalde Weymans wel nog de 2-1 voorbij Shinton.

De nieuwe architect van Club NXT is nu de Armeense Belg Hayk Milkon. Zijn voorganger Nicky Hayen, doorgeschoven naar de A-ploeg, kwam zijn opvolger volgen en steunen. Na de match deed Milkon het relaas van een turbulente week die op zondag eindigde met zijn debuut als hoofdcoach in de Challenger Pro League.

“Op een maandagavond kom je naar de club en krijg je de melding dat je opeens de eindverantwoordelijkheid krijgt. Dat is een leuke beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren, maar het brengt natuurlijk ook een bepaalde druk met zich mee. Ik moest direct schakelen en het was best zwaar de eerste dagen, maar dit is een mooie apotheose na een zware week. Ik ben in dit proces gestapt en continuïteit is nu eenmaal zeer belangrijk. Het voordeel was dat ik de groep al kende, maar ik word nu opeens wel de leading figure van deze ploeg en dat is nieuw voor mij. Het is wel fantastisch om dit te mogen meemaken. Een droom, net als voor de jongens hier. Het is een genot om met deze groep samen te werken. De gasten hebben een fantastische drive, boeken een ongelofelijke progressie en grijpen al hun kansen. Ik hoop dat we dit lange maar prachtige seizoen de komende weken nog meer extra glans kunnen geven.”

Aangeboden door onze partners