WEER. Lichte regen en winderig weer

© Jan Demets uit Zwevegem

Het blijft maandagmiddag betrokken met soms wat lichte regen, vooral in het noorden en oosten van het land. Het is echter vaak droog en in het zuidwesten blijft het meestal droog. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden. De wind waait meestal matig. Dat meldt het KMI.

mtmBron: BELGA

Maandagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt of betrokken met af en toe wat lichte regen, over het westen soms matige regen. Het kwik verandert niet veel en komt uit op minimale waarden van 5 graden in de Ardennen en 9 graden elders. De wind waait matig.

Dinsdag wordt het zwaarbewolkt met eerst regen, waarna het droog wordt vanuit het westen. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 graden in de lage gebieden. De wind waait matig en vooral rond de middag soms vrij krachtig met rukwinden van ruim 50 kilometer per uur.

Woensdag wordt het zwaarbewolkt met vanaf het westen perioden van regen. Over het oosten is het ’s ochtends nog tijdelijk droog. De maxima schommelen tussen 8 en 12 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind met rukwinden rond 60 kilometer per uur.

Aangeboden door onze partners