Koen Wauters en special olympiër Gilles Dupont presenteren samen VTM-programma ‘Alles voor de Spelen’

© vtm

Voor het nieuwe VTM-programma ‘Alles voor de Spelen’ gaat Koen Wauters 90 Belgische atleten volgen die in juni naar de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn trekken. Dat doet hij samen met co-host Gilles Dupont, die zelf vier jaar geleden deelnam aan de Special Olympics in Abu Dhabi. Hij won toen een gouden medaille met het basketbalteam.

mtm

In totaal zullen in juni ongeveer 7.000 atleten uit 170 landen deelnemen aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn. Onder hen ook 90 Belgen. In Alles voor de Spelen, later dit voorjaar te zien op VTM, volgen Koen Wauters en Gilles Dupont de landgenoten tijdens hun voorbereidingen op die Wereldspelen, georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking.

De twee presentatoren hebben één grote missie, zo stelt VTM in een persbericht: heel Vlaanderen warm maken om de Belgische delegatie naar een recordaantal medailles te supporteren.

“Superleuk”

Gilles Dupont was erg verrast toen hij te horen kreeg dat hij mocht meewerken aan het programma. “Na mijn auditie dacht ik: dit was superleuk, maar het wordt vast niets. Ik was dan ook heel erg blij toen Koen me vroeg om samen dit programma te presenteren. Dit was iets wat ik al heel lang wilde doen, omdat ik op deze manier ook de kans heb om G-sporters in the picture te zetten en ze de aandacht te geven die ze verdienen. Ik ben meteen stevig aan het oefenen geslagen. Gelukkig kan ik leren van de beste en kijken hoe Koen het aanpakt. Maar ik wil toch vooral mijn eigen stijl behouden. Ik wil geen tweede Koen Wauters worden, maar gewoon Gilles zijn. Ik ga in ieder geval alles geven. Net zoals alle atleten die we volgen.”

Koen Wauters zegt dat Gilles hem al “volledig heeft ingepakt”, en dat na amper een paar weken samenwerking. “Hij is charmant, grappig en zit nooit om een vraag verlegen. Ik kan niet wachten om Gilles aan Vlaanderen voor te stellen. En dan hebben we het nog niet gehad over de atleten die we gaan volgen… Het wordt speciaal, dat is in elk geval zeker.”

Zo verliep de kennismaking tussen Gilles en Koen:

Aangeboden door onze partners