Finnen opnieuw gelukkigste volk ter wereld, Belgen op plaats 17 in World Happiness Report

© Getty

Voor het zesde jaar op rij is Finland het land met de meest gelukkige bevolking. België staat op plaats 17, zo blijkt maandag uit het World Happiness Report.

mtmBron: BELGA

Het rapport wordt jaarlijks opgesteld door wetenschappers uit de Verenigde Staten en verschijnt steeds rond de Werelddag voor Geluk op 20 maart. Het World Happiness Report is gebaseerd op onderzoeken door Gallup naar hoe gelukkig burgers zichzelf vinden. De wetenschappers stellen de ranking op basis van zes belangrijke factoren op: sociale steun, inkomen, gezondheid, vrijheid, vrijgevigheid en de afwezigheid van corruptie.

Het rapport van dit jaar toont volgens de onderzoekers aan dat de meeste bevolkingen ter wereld opmerkelijk weerbaar blijken te zijn, ondanks verschillende overlappende crises.

LEES OOK. Deze Vlamingen wonen in het gelukkigste land ter wereld: “De voordeur is nooit op slot. Ik zou niet weten waar de sleutel ligt”

Voor het zesde jaar op rij staat Finland op kop in de ranking, gevolgd door Denemarken, IJsland, Israël, Nederland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg en Nieuw-Zeeland. België staat op plaats 17, na Duitsland en voor Tsjechië. Ons land doet het daarmee twee plaatsen beter dan in de ranking van vorig jaar.

De meest ongelukkige landen in het onderzoek zijn Afghanistan en Libanon.

Aangeboden door onze partners