Kim Jong-un: “Noord-Korea moet op elk moment klaar zijn om nucleaire aanval uit te voeren”

© Reuters

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn land opgeroepen te allen tijde klaar te staan om een nucleaire aanval uit te voeren. De dreiging daarvan moet een oorlog voorkomen. Ook beschuldigt hij volgens het Noord-Koreaanse staatsmedium KCNA de Verenigde Staten en Zuid-Korea ervan hun gezamenlijke militaire oefeningen met Amerikaanse nucleaire middelen te hebben uitgebreid.

Bron: CNN, De Telegraaf

De Noord-Koreaanse leider houdt de VS en Zuid-Korea verantwoordelijk voor de oplopende spanningen in de regio. De twee landen begonnen vorige week maandag aan hun elf dagen durende gezamenlijke militaire oefening Freedom Shield.

Kim Jong-un zou zijn uitspraken hebben gedaan toen zijn leger zaterdag en zondag ook zelf militaire oefeningen uitvoerde. Die moesten volgens KCNA afschrikwekkend werken en dienden de “nucleaire tegenaanvalcapaciteit” te versterken. Tijdens de oefeningen werd volgens het persbureau een ballistische raket met een namaak-kernkop afgeschoten om een doel op 800 kilometer afstand te raken.

Noord-Korea beweerde zaterdag ook al dat ongeveer 800.000 van zijn burgers zich vrijwillig willen aanmelden bij het leger om tegen de VS te vechten.

Aangeboden door onze partners