Dalilla Hermans praat over racisme op Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Dalilla Hermans.© Kioni Papadopoulos

Haaltert -

De bibliotheek van Haaltert en de dienst Participatie en Integratie slaan de handen in elkaar en halen Dalilla Hermans naar Haaltert op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie om te praten over haar ervaringen en ideeën over racisme.

Brent Saey

Op 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Dalilla Hermans is als auteur en opiniemaker gekend en zal vertellen in Haaltert over haar ervaringen met en ideeën over racisme. Achteraf is er een signeersessie, maar er zullen geen boeken verkocht worden. De auteur werd geboren in Rwanda en geadopteerd. In haar werk verzet ze zich tegen elke vorm van ongelijkheid, discriminatie, racisme en seksisme. Daarnaast klaagt ze ook stereotiepe beeldvorming in de media aan.

De lezing vindt plaats op dinsdag 21 maart in zaal De Spot in Denderhoutem en start om 19.30 uur. Inschrijven is verplicht en kan aan de balie in de bibliotheek of via de website van de gemeente. Een ticket bedraagt 5 euro. Wie zes Uitpaspunten heeft, betaalt 3 euro en mensen met kansentarief betalen 1,5 euro. De aanwezigen krijgen daarvoor ook een drankje aangeboden.

Aangeboden door onze partners