Brand in flatgebouw aan Citadelpark blijkt aangestoken: verdachte door politie opgepakt

Appartement uitgebrand aan Citadelpark.© De Gentenaar

GENT -

De brand in het appartementsgebouw vannacht aan het Citadelpark is opzettelijk aangestoken. Dat laat het Oost-Vlaams parket weten na onderzoek van een branddeskundige. Twee personen raakten gewond en één appartement is volledig uitgebrand. De politie pakte ondertussen één persoon op.

Bert Staes en Simon Dekaezemaker

De brandweer werd in de nacht van zondag op maandag iets voor 1 uur opgeroepen voor een uitslaande brand in een appartement op de vierde verdieping in de Floraliënlaan, een straat langs het Citadelpark. (Lees verder onder de foto)

De brand brak uit op de vierde verdieping. De vlammen sloegen uit de ramen.© Ine Mattheeuws

Er was niemand aanwezig in het appartement toen de brand uitbrak. Een twintigtal bewoners werd tijdelijk geëvacueerd. Twee personen raakten gewond. Eén iemand moest ook voor verzorging naar het ziekenhuis, maar het ging om een verwonding die werd opgelopen nadat de brand al was geblust.

Het appartement is onbewoonbaar. De bewoners van het flatgebouw zijn kunnen terugkeren naar hun appartement, behalve de bewoners van het uitgebrande appartement. Het parket van Oost-Vlaanderen werd ook verwittigd en zij stelden een branddeskundige aan voor een onderzoek.

Verdachte opgepakt

Maandagmiddag bracht het parket meer duidelijkheid. “De eerste bevindingen van de deskundige wijzen op een opzettelijke brandstichting”, klinkt het. “Maar de branddeskundige is ondertussen nog volop bezig met zijn onderzoek ter plaatse.”

Het parket laat ook weten dat één persoon door de politie opgepakt is. Die persoon wordt ook verhoord. Over wat zijn aandeel in de brandstichting zou zijn, is voorlopig nog geen duidelijkheid. “Het onderzoek loopt”, laat het parket weten.

Het appartement liep grote schade op en is onbewoonbaar.© SD

Het gaat om een straat langs het Citadelpark.© SD

Aangeboden door onze partners