Dierenasiel krijgt Vlaamse energiesteun

© Bas De Wilde

Zwevegem -

Dierenasiel Leiestreek krijgt van Vlaams minister voor Dierenwelzijn Bent Weyts (N-VA) een eenmalige energiepremie van 7.364 euro. “Een belangrijk bedrag want de energieprijzen spelen niet alleen woonzorgcentra en de gewone burger parten”, zegt Veerle Debaillie van het dierenasiel in Zwevegem.

Bas De Wilde

Dierenasiel Leiestreek zit op dit moment bomvol. “We tellen 50 honden en 25 katten die we opvangen, tegen de zomer zal het aantal katten waarschijnlijk nog oplopen tot 120 katten”, zegt Veerle Debaillie van het asiel. “Als dat zo blijft duren, dan vrees ik dat er een aantal dierenasielen wel eens over de kop zouden kunnen gaan. Daar zijn de energiekosten niet de grootste oorzaak van, wel de zogenaamde impulsaankopen van burgers die niet genoeg nadenken over de verantwoordelijkheden die huisdieren met zich meebrengen.”

Toch blijft de energiesteun blijft welkom. “Onze werkingskosten bedragen jaarlijks zo’n 350.000 euro, een extra steun van ruim 7.300 euro kunnen we zeker gebruiken”, aldus nog Debaillie. “Het is de eerste keer dat we zo’n bedrag ontvangen, naast de 3.000 euro subsidie die we nu al een paar jaar mogen ontvangen van de Vlaamse overheid. Toch blijft het moeilijk om de eindjes aan mekaar te knopen.”

Aangeboden door onze partners