Voetbal 4de provinciale C SV De Ruiter Roeselare kampioen

SV De Ruiter-trainer Gregory Werbrouck is fier op zijn kampioenenploeg: “Ervaren spelers trokken de jongeren mee in het verhaal”

Na de 1-3-zege op Harelbeke B barstte het titelfeestje los.© Bart Vandenbroucke

SV De Ruiter pakte zondag dankzij een 1-3-overwinning op het veld van KRC Harelbeke B de meer dan verdiende titel in vierde provinciale C. De Roeselarenaars domineerden de competitie en mogen zich vijf speeldagen voor het einde een waardige kampioen noemen.

Jan Depoortere

Trainer Gregory Werbrouck was terecht fier op zijn ploeg. “Deze titel is de verdienste van de hele ploeg. We pakken de titel met 24 spelers, iedereen droeg zijn steentje bij. Ik beschikte over een goed collectief met heel wat werkkracht. We combineren ervaring met jong talent. Onze jeugd werd door de ervaren spelers meegetrokken in ons positieve verhaal. Het vertrouwen groeide week na week. Het was al een tijdje duidelijk dat we de titel zouden pakken, de enige vraag was wanneer. Tot dusver verloren we eenmaal en speelden we ook één keer gelijk. Voor de rest wonnen we al onze wedstrijden. Dan mag je je de verdiende kampioen noemen. We willen nu nog vijf weken genieten.”

De Ruiter komt volgend seizoen dus in derde provinciale uit? “De eerste doelstelling zal wellicht het behoud zijn, maar hopelijk kunnen we verder kijken en wie weet wel de linkerkolom ambiëren”, aldus Werbrouck. “Alles kan en mag, niets moet. Het zou leuk zijn een vaste middenmotor te worden in derde provinciale, zeker als dat ons lukt met acht of negen jeugdspelers.”

Trainer Gregory Werbrouck met topschutter Kenneth Hemeryck.© VDB

Trainer Werbrouck zal het volgend seizoen wel moeten doen zonder twee sterkhouders, Kenneth Hemeryck en Kenneth Vanfleteren.

“Ik speelde slechts één jaar bij De Ruiter, maar het was een prachtig jaar”, zei topschutter Kenneth Hemeryck. “Het klikte meteen. De ideale combinatie tussen ervaring en jong talent was duidelijk onze sterkte.”

Kenneth Vanfleteren: “Stoppen met een titel is fantastisch”

“Het is fantastisch om met een titel je carrière af te sluiten”, besloot Kenneth Vanfleteren. “De club heeft zeker wapens genoeg om een reeks hoger goed te presteren. Dit seizoen mochten we rekenen op de klasseflitsen van verschillende spelers en dat maakte het verschil. De jonge spelers hebben intussen heel wat ervaring opgedaan en moeten volgend seizoen de positieve lijn doortrekken.”

Kenneth Vanfleteren stopt op een hoogtepunt.© VDB

Aangeboden door onze partners