“Een hele eer”: ultraloper Karel Sabbe wordt ereburger van zijn gemeente, en dat deed alleen Stijn Streuvels hem voor

Karel Sabbe gaf een gratis vat© Peter Malaise

Anzegem -

Het zijn drukke dagen voor ultraloper Karel Sabbe die de waanzinnige Barkley Marathons tot een goed einde bracht. Zondagnamiddag trakteerde de sportman zijn supporters in d’Oude Hoeve in Kluisbergen. “Dat Anzegem me ereburger wil maken? Dat is een hele eer.”

Peter Malaise

Karel Sabbe was vrijdagmorgen nog niet wakker of hij werd al voorgedragen als ereburger van Anzegem, de gemeente waar hij nu een aantal jaren woont. “Een absolute eer voor mij”, zegt de man. “Het is altijd moeilijk in te schatten wat mijn prestatie waard is.”

LEES OOK. Ultraloper Karel Sabbe terug thuis na zenuwslopende Barkley Marathons: “Naar het werk lopen zit er even niet in”

“Ultralopen is een nichesport. Die Barkley Marathons in de Verenigde Staten zijn wel duidelijk door de statistieken. Als er maar vijftien mensen die wedstrijd uitgelopen hebben in 35 jaar, dan weet iedereen dat je iets fenomenaal gedaan als je als die wedstrijd uitloopt. Het is een hele eer dat de gemeente daarvoor appreciatie toont.”

LEES OOK. “Ik heb twaalf uur aan een stuk gehallucineerd.” Wij spraken Karel Sabbe na zijn onmenselijke inspanning (maar maandag is hij gewoon weer tandarts)

Sabbe komt daarmee in het gezelschap van Stijn Streuvels, de voorlopig enige ereburger van Anzegem. “Amai, ik dacht dat er meer zouden geweest zijn. Ja, Stijn Streuvels is niet de minste.”

Aangeboden door onze partners