Voetbal 3de provinciale B Eendracht Hooglede kampioen

Trainer Filip Comptaert zet met kampioen Eendracht Hooglede de stap naar tweede provinciale: “Club is klaar voor toekomst”

Hooglede zette met een 2-0-zege tegen Merkem de kers op de taart na een uitzonderlijk seizoen.© Bart Vandenbroucke

Eendracht Hooglede kroonde zich zondag tot kampioen in derde provinciale B. Na de 2-0-zege tegen Merkem werd een feestje ingezet dat tot in de vroege uurtjes duurde.

Amaury Verdruye

Hooglede zette zondagmiddag de kers op de taart. Blauw-wit was al het hele seizoen outstanding en mag zich nu, vijf speeldagen voor het einde, ook kampioen noemen. Eendracht had tegen Merkem genoeg aan een gelijkspel, maar ontmantelde een kwartier voor tijd dan toch de bezoekende muur. Voor de zoveelste keer dit seizoen was kapitein Mathias Piceu de verlosser.

“Toen de 1-0 viel, wisten we allemaal dat het ging gebeuren”, vertelde Piceu tijdens het feestgedruis met minstens een liter bier in de hand. “Ik wil mijn rol zeker niet belangrijker maken dan jullie die schetsen. Ik voel me eerder de afwerker dan de verlosser in een fantastisch team. Ik denk dat deze titel oververdiend is, want de cijfers spreken voor zich. Twintig punten voorsprong, thuis alles gewonnen, de beste aanval én verdediging van de reeks: het is onbeschrijfelijk. Een half seizoen moesten we Gits wel naast ons dulden. In januari speelden we tegen elkaar op een moment dat we evenveel punten hadden. Toen hebben we de titel gewonnen.”

© VDB / Bart Vandenbroucke

Met de titel op zak mag Hooglede zich gaan voorbereiden voor een seizoen in tweede provinciale, iets waar ze bij Eendracht naar uitkijken. “Ik denk dat we met ambitie en vertrouwen naar tweede kunnen”, zei de kapitein. “Er wordt meer gevoetbald in tweede provinciale en voor spelers zoals ik is dat enkel maar positief. Hooglede zou graag een rustig seizoen draaien. Een plek in de linkerkolom lijkt mooi. Het bestuur kon de kern grotendeels bij elkaar houden en strikte ook zeven spelers die allemaal uit een hogere reeks komen.”

Ook coach Filip Comptaert was dolgelukkig na de titel, maar de perfectionist in hem streeft nog naar meer. “Ik zou heel graag de kaap van de 75 punten bereiken, wat betekent dat we nog negen punten moeten halen. We verloren dit seizoen nog geen enkel punt thuis en ook dat willen we zo houden. Ik vind dat we de laatste weken als een waardige kampioen hebben gespeeld. Daar moeten we nu ook ten volle van genieten. Daarom zullen we de komende weken nog maar één keer per week trainen. De riem mag er wel af, de jongens hebben dit echt wel verdiend. Ook voor volgend seizoen is het huiswerk af. Hooglede is klaar voor de toekomst.”

Coach Filip Comptaert ontkurkt de champagne.© Bart Vandenbroucke

Aangeboden door onze partners