Voetbal 3de provinciale D Tielt-Winge

Mike Wauters scoort vijf keer voor Tielt-Winge in topper tegen Boutersem en lonkt naar promotie: “Dit was tweede provinciale-waardig”

Mike Wauters. “Hoeveel keer ik dit seizoen gescoord heb? Geen idee, ik hou dat soort zaken niet bij.”© gmd

De uitslag van de speeldag in derde provinciale D kwam van Tielt-Winge. Het klopte Boutersem United met een vooroorlogse 6-3. Blikvanger was aanvallende middenvelder Mike Wauters, die liefst vijf van de zes doelpunten maakte. Vier keer scoorde hij in de eerste helft. Door de nederlaag van Boutersem en het gelijkspel van leider Vissenaken in Geetbets, is de kloof nu zeven punten en blijft de weg naar de titel voor Crossing wijd open liggen.

René Beelen

De twee ploegen gingen voluit voor de overwinning en zo kregen de kijkers een open wedstrijd. Zij die er waren kregen een waar spektakelstuk voorgeschoteld. Terugkeren naar tweede provinciale, was voor het seizoen een vurige wens van de club, de spelers en de trainersstaf. “Terug naar tweede is alleszins ook mijn wens”, vertelt man van de match Mike Wauters. “Het is fijner om in een reeks hoger te voetballen. En dat het niveau in tweede hoger ligt, heb ik al ervaren. Nu het via de titel niet lukte, zetten we alles op de eindronde. Met deze goed voetballende ploeg staan we alleszins niet kansloos in die nacompetitie. Kijk maar wat we nu op de mat brachten tegen Boutersem. United is een goed voetballende ploeg die al 92 keer scoorde. Dat zegt genoeg over de kwaliteiten van de nummer twee.”

“Maar kwaliteit is hier dus ook voldoende aanwezig. Simon Smeets en Rob Mertens zijn hier de schutters van dienst”, prijst Wauters zijn ploegmaats. “Zelf weet ik niet hoeveel keer ik dit seizoen scoorde. Ik houd dit niet bij. Scoren doet uiteraard veel deugd. Onze trainer Nico Adriaens heeft de statistieken wel, maar voor mij is het niet belangrijk wie scoort. Ik hecht alleen belang aan de drie punten. Het is normaal dat Simon en Rob de meeste doelpunten maakten, ik ben meer aangever in de rol van nummer tien. Nu stond ik telkens op de juiste plaats met mijn goals, waaronder twee intikkertjes. Nooit scoorde ik in een match vijf keer. Dat is geleden van in de jeugd. Als 29-jarige en altijd in provinciale gevoetbald, ben ik op mijn sterkst.”

“Dit was een stevige wedstrijd die op en neer golfde en waarin felle duels werden uitgevochten en waarin de twee ploegen per se wilden winnen. Maar dat hoort nu bij voetbal en dat moet trouwens ook kunnen. Al bij al zagen de kijkers een aangename partij op een hoog niveau, die tweede provinciale waardig was”, besluit Wauters.

Aangeboden door onze partners