Mont Blanctunnel sluit begin september

© AP

De Mont Blanctunnel, een belangrijke verkeersas tussen Frankrijk en Italië, zal gesloten zijn tussen 4 september en 18 december. Ook volgend jaar gaat de tunnel dicht voor zware renovatiewerken. Dat meldt uitbater ATMB (Autoroutes et Tunnel du Mont Blanc).

mtmBron: BELGA

De bekende tunnel onder de Alpen is zowat zestig jaar oud. Dagelijks wordt hij gebruikt door duizenden voertuigen die zich voortbewegen op het traject van 11,6 kilometer. “Eenmalige reparaties volstaan niet langer”, zegt Grégory Schwarshaupt van ATMB. “We hebben ervoor gekozen om de tunnel echt een ​​tweede leven te geven.” 

De eerste twee fases van de werken beperken zich tot amper tien procent van de tunnel. Die fases moet vervolgens duidelijkheid scheppen over het meest efficiënte schema voor de resterende negentig procent. Hoeveel tijd de werken volgend jaar in beslag kunnen nemen, is voorlopig niet duidelijk. 

Eind vorig jaar veroorzaakten berichten over mogelijke sluitingsscenario’s in de Italiaanse pers enige bezorgdheid. Italiaanse zakenlui vreesden dat zo’n sluiting de economie van het land op de knieën zouden krijgen. Volgens het Alpine Territories Agency gaat ongeveer 92 procent van de goederen die tussen Frankrijk en Italië circuleren over de weg.

Aangeboden door onze partners