“Plichtbewust, hardwerkend en heel gedreven”: Lucien Vandenbroucke (70) plots overleden

Lucien was een van de mannen die de Kerstcorrida mee in goede banen leidde.© Bas De Wilde

Deerlijk -

Het overlijden van Lucien Vandenbroucke (70), plots gestorven na een hartfalen, dompelt Deerlijk in een diepen rouw. Jarenlang lang was de man een trouwe medewerker van de Kerstcorrida maar ook zelf een fervent deelnemer en loper. Hij was daarnaast ook actief bij de plaatselijke Chiro.

Bas De Wilde

Het overlijden van Lucien Vandenbroucke slaat de organisatoren van de Kerstcorrida in Deerlijk met verstomming. “Plichtbewust, hardwerkend, heel gedreven en met een hart voor de corrida, zo kennen we hem”, aldus de organisatie waar Lucien de laatste 15 jaar als parcoursverantwoordelijke optrad voor de wedstrijd.

“We kennen Lucien – onze Luciano – ook als een kameraad die genoot van de leute en de vriendschap binnen onze bestuursploeg. We zullen hem keihard missen”, aldus nog de organisatoren die hun innige deelneming betuigen aan de familie.

In zijn jeugdjaren was Lucien lid van Chiro Sellewie, later ook van de ouderenraad van Chiro Joeki.

Negen kleinkinderen

Lucien Vandenbroucke was getrouwd met Martien Bossuyt en hij laat vier dochters na en negen kleinkinderen. De uitvaartdienst vindt plaats in de Sint-Columbakerk in Deerlijk, op donderdag 23 maart om 10 uur. Nadien volgt de crematie en de bijzetting in het urnenveld op de begraafplaats van Deerlijk.

Wie dat wil, kan een laatste groet brengen aan de overledene in het funerarium van Messiaen-Vandercruyssen in de Windhalmlaan in Sint-Lodewijk-Deerlijk.

Aangeboden door onze partners