Basketbal  Top Division 1  Royal IV Brussel

Na zes jaar plaatst Amaury Marion zich met Royal IV eindelijk eens voor play-offs: “Zelfs de derde plaats is nog mogelijk”

Amaury Marion amuseert zich in het Zuidpaleis. “We lokken meer publiek dan de andere ploegen en de jeugdspelers zorgen doorgaans voor veel lawaai en stuwen de ploeg met hun enthousiasme vooruit. Die warme sfeer geeft ons vleugels.”© Kms

Royal IV Brussel ging zaterdag met 66-81 winnen bij rode lantaarn Gembo Borgerhout. Amaury Marion en co. spelen nog twee thuiswedstrijden in het Zuidpaleis, maar zijn na de zege van afgelopen weekend eigenlijk al zeker van deelname aan de play-offs, voor het eerst in zes jaar.

Wim Redant

Marion is intussen zes jaar actief bij Royal IV, maar had zich nog nooit kunnen plaatsen voor de play-offs. En toch, zelfs met de huidige knappe vijfde plaats in handen blijft de 31-jarige vleugelspeler uit Eigenbrakel naar boven kijken. “We ontvangen zaterdag Melsele en krijgen een week later Lier op bezoek”, zegt Marion. “Met twee overwinningen worden we minstens vierde en kunnen we zelfs de derde plaats nog veroveren. Op Melsele incasseerden we een twintiger en dus liggen we gebrand op een revanche. In het Zuidpaleis zijn we alvast al een heel seizoen ongeslagen. De komst van Sami Demirtas en Boris Penninck heeft een wereld van verschil gemaakt. Het zijn clubspelers die de ploeg hebben doen geloven om aan hetzelfde zeel te trekken. Elke ploeg speelt uiteraard liefst thuis, maar in het Zuidpaleis heerst toch vaak een geweldige ambiance. We lokken meer publiek dan de andere ploegen en de jeugdspelers zorgen doorgaans voor veel lawaai en stuwen de ploeg met hun enthousiasme vooruit. Die warme sfeer geeft ons vleugels.”

Nog niet verlengd

Marion plant een verhuis naar Genappe, maar zijn basketbalcarrière blijft verweven met de hoofdstad. “Ik doorliep destijds de jeugdrangen van Ganshoren, maar heb het intussen bij Royal IV helemaal naar mijn zin. Hopelijk blijft de ploeg samen. We zaten nog niet rond de tafel, maar in Brussel komen de besprekingen traditioneel later op gang dan in Vlaanderen. De focus ligt nu op de komende thuiswedstrijd tegen Melsele, waarin we op ons goede elan moeten doorgaan. We missen nog wel Demirtas, volgende week sluit Sami opnieuw aan.”

Aangeboden door onze partners