Voetbal 2de afdeling VV A Jong Essevee

Promotie van coach Frederik D’Hollander inspireert ook Jong Essevee en Andres Labie: “Voor onze match tegen Petegem stuurde hij ons vanop Sclessin nog een berichtje”

Andres Labie (rechts) wil graag nog een jaartje langer aan de slag blijven bij Jong Essevee.© Geert De Rycke

Waregem -

Na een bewogen week waarin trainer Frederik D’Hollander promotie kreeg en plots de A-ploeg van Zulte Waregem in handen kreeg, bleven zijn jongens van Jong Essevee niet verweesd achter. Ze werden in goede handen gelaten bij assistent Sandrijn De Schepper, die met een 3-3-gelijkspel tegen Sparta Petegem zijn start niet miste.

Koen Verdruye

Er is aan de Gaverbeek nooit overwogen om niet de assistent van D’Hollander naar voor te schuiven als diens opvolger. De Schepper deed ervaring op bij Zingem, De Pinte en Latem, en trainde ook een vrouwenploeg, maar kwam dan bij Essevee terecht. “Het is een kleine wereld”, zo weet ook Bart Plasschaert, coach van Jong Cercle. “Ik heb Sandrijn nog even gekend toen ik voor Zulte Waregem werkte, maar veel contact hadden we toen niet.”

Sandrijn De Schepper miste zijn debuut dus niet met Jong Essevee. “Zeker niet”, beaamt Glenn Labie, vader van speler Andres en zelf tot vorige maand T2 bij Gullegem en dus kenner van de reeks. “3-3 gelijk spelen tegen Petegem is zeker geen slecht resultaat. Ik zag ook de heenmatch, maar toen werd Jong Essevee nog als een jeugdploegje opzij gezet. Nu stonden er venten op het veld, maar dat was nodig ook tegen een volwassen ploeg zoals dit Petegem. Er zat misschien zelfs nog iets meer in.”

Zware en emotionele week

Maar met één puntje waren ze bij Jong Essevee ook niet ontevreden. Zo zetten ze hetzelfde resultaat neer als hun ex-coach met de eerste ploeg op Sclessin. “Het was best een zware en emotionele week”, gaf Andres Labie toe. “Woensdag hoorden we het nieuws. De coach is dan nog bij ons in de kleedkamer geweest. Het was aanvankelijk slikken, maar we begrepen meteen dat dit een unieke kans was voor hem. Het is ook een blijk van waardering voor zijn en ons werk. Hij beloofde ons ook dat hij er alles zou aan doen om Zulte Waregem in 1A te houden. Hopelijk lukt dat nog, want natuurlijk is iedereen daar ook bij gebaat binnen de club.”

De band tussen D’Hollander en Jong Essevee blijft alvast bestaan. “Voor onze match tegen Petegem postte hij nog een berichtje in de groep. Mooi dat de coach daar nog aan dacht, want hij zat tenslotte ook met een levensbelangrijke match tegen Standard. We volgden die match met aandacht. Jammer dat hij er geen drie punten kon pakken, want dat was ook mogelijk, maar met eentje kan iedereen ook best tevreden zijn.”

Andres Labie doorliep de jeugdreeksen van Essevee en proeft nu gretig van het avontuur in tweede afdeling. “Het is een unieke kans en mooie ervaring. Dit vraagt om meer. Ik doe er zeker graag nog een jaartje bij. Er is daar ook al over gepraat en het is de bedoeling dat we het binnenkort concreet maken.”

Aangeboden door onze partners